La formació critica que la despesa ha sigut de quasi un milió d’euros en 2012 i per a enguany s’han previst 850.000 euros, molt lluny dels 600.000 anuals que el PP proposà el 2011

Compromís per Paterna considera que “tota la desfeta que ha patit i segueix patint el transport municipal és una burla a la ciutadania del poble, ja que ara, després de les retallades ens gastem més que quan operaven les cinc línies d’autobús municipal”.

Des de la formació destaquen que “el surrealisme d’Agustí comença quan en novembre de l’any passat anuncia que només es gastarà 600.000 euros al transport municipal. Contràriament, al pressupost de 2012 destina 850.000 euros. I ara comprovem que s’han gastat 982.293,15 euros,  un 19% més de la previsió per a 2012 i molt per damunt dels 600.000 euros anunciats a novembre de 2011. Ens menteixen, no saben fer un pressupost, i damunt malbaraten els diners de tots”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “no contents amb gastar més de la quantitat inicial pressupostada en 2012, en la previsió feta per a 2013 el PP torna a pressupostar una quantitat que ronda la de l’exercici anterior, 849.157,05 €, xifra que segur que es sobrepassa quan arribem a finals d’any”.

“Així que si mirem els diners gastats en 2012 i els que s’han de gastar enguany, resulta que el PP ha tornat a malbaratar i a mentir a la ciutadania. Han incomplit totalment l’anunci d’estalvi que feren en novembre de 2011, quan des de l’equip de govern del PP asseguraren que la ‘simplificació’ de línies de l’autobús municipal tenia l’objectiu d’ ‘optimizar el servicio y conseguir un ahorro cercano a los 400.000 euros anuales al concentrar los vehículos en las horas de máxima demanda y en una única línea, que discurre por las principales vías y zonas de los núcleos residenciales de Paterna. El coste del servicio para el Ayuntamiento será a partir de este momento de 600.000 euros anuales, con lo que se logra un ahorro del 40%’. Mentida sobre mentida”.

“Des de Compromís per Paterna lamentem que el PP disfresse les retallades d’estalvi i després faça dbus paternael malbaratament la seua carta de presentació. I, el que és pitjor, que retallen el servei públic de transport, dessassistint a la ciutadania, i que disparen la despesa acostant-se al milió d’euros, quan havia de quedar-se en els 600.000. Exigim a Lorenzo Agustí que es replantege la seua estratègia política en qüestions de mobilitat urbana i, si continua gastant més de 600.000 euros anuals en transport, que almenys facilite la implantació d’alguna línia que connecte Paterna amb els pobles veïns de Burjassot i Manises”.

Per a Compromís, “retallar en transport públic significa que la ciutadania es veja obligada a gastar més el vehicle particular, incrementant així la despesa personal de cadascú i les emissions de C02 per l’augment dels cotxes en circulació, emissions que no hem d’oblidar que atenten contra la salut de les persones i del medi ambient”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT