La formació assenya que la partida ha augmentat al pressupost tot i no tindre ecoparc i l’anunciada rescisió amb FCC per abaratir

20130117 NdP Partides de RSU Unflades Levante18Gener2012
Levante 18 Gener 2013

Compromís per Paterna considera que el Partit Popular “està tapant amb xifres desorbitades de despesa les retallades que està patint el servei de neteja viària i recollida de fem. L’equip de govern es dedica a engreixar aquesta partida i a llevar serveis com l’ecoparc i els miniecoparcs que hi havia a Paterna. Una política econòmica molt errada i que només serveix per a tapar una previsió de despesa exagerada que no beneficia al poble en cap sentit”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “al pressupost de 2012 la partida de neteja ja estava unflada perquè incloïen l’ecoparc, que ja no existia. Però és que al pressupost de 2013 continua augmentant, sent superior a l’any passat, com si comptaren amb la despesa de l’ecoparc. I recordem que a Paterna ja no tenim ecoparc, que costava 650.000 euros, i que al 2011 anunciaren la rescissió amb FCC per abaratir costos, Mentida sobre mentida”.

“Només cal mirar les xifres. La partida de residus sòlids urbans (RSU) augmenta pressupostàriament mentres es pot observar que desapareixen els serveis. En 2011 hi ha 4,6 milions d’euros, que en 2012 es converteixen en 4,9 milions i que per a aquest exercici pugen a 5,1 milions d’euros”.

Fonts: Elaboració i Execució dels pressupostos de l'Ajuntament de Paterna (el·laboració pròpia)
Fonts: Elaboració i Execució dels pressupostos de l’Ajuntament de Paterna (el·laboració pròpia)

Per a Loles Ripoll “aquesta pujada tan desmesurada només respón a que el PP unfla la despesa prevista al pressupost de residus per a justificar retallades en altres partides, per pujar impostos, o perquè volen tenir un remanent per a despeses que només ells saben”.

“I és una pujada contradictòria fins al punt d’anunciar que, amb una nova contracta de servei RSU el poble anava estalviar més en neteja, per a després augmentar la partida del pressupost del 2013 per donar el servei”.

Així, “des de Compromís per Paterna exigim que es deixe d’enganyar a la ciutadania, de fer anuncis temeraris i retallar-li serveis públics essencials, com la neteja i recollida del fem. Exigim a l’equip municipal del Partit Popular que explique públicament la raó de la pujada en aquesta partida quan els serveis van a la baixa des de fa temps”, conclou la portaveu municipal, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA