La formació enceta en aquest barri la ronda de contactes que farà extensiva a la resta de col·lectius veïnals de Paterna

Compromís per Paterna ha estat aquest matí visitant el barri d’Alborgí amb membres de l’associació de veïns per tal de conéixer de prop “totes les carències i deficiències que té aquesta part del municipi. L’ojectiu és tindre una visió de conjunt d’allò que preocupa la ciutadania en Alborgí i poder trobar solucions”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “la millor manera de saber quines són les necessitats de les persones és xafant el carrer i parlar amb elles. I això és el que hem fet aquest matí. Ens hem trobat carrers sense vies d’evacuació per a l’aigua de la pluja, el Parc Alborgí sense acabar i en un estat de conservació lamentable, infraestructures promeses sense fer com l’escoleta infantil o l’aparcament, el tramvia al calaix de l’oblit i el Pla del Retor que no sabem com acabarà”.

En quant al tema de les pluvials, “cal veure-ho perquè està clar que el carrer de Mare de Déu de Montiel és el riu central que baixa amb una forta pendent. I si els afluents, que són els carrers adjacents, no tenen les adequades vies d’evacuació de l’aigua o ni tan sols les tenen, serà impossible evitar les fortes avingudes d’aigua com les patides en setembre passat. Tampoc hi ha un manteniment correcte dels imbornals, molts embussats i plens de brutícia”.

“I no podem passar per alt que les empreses ‘místiques’, com no han acabat de fer-se realitat, han deixat al barri sense les infraestructures que se suposava que anaven a fer, com una escoleta infantil o un aparcament. Aparcament que sent municipal anava a tindre preus desorbitats per a la ciutadania, sense que molts poguéren accedir a una plaça. Precisament en Alborgí, un barri amb molts problemes per a aparcar i on el PP va prometre que per cada plaça de cotxe que es llevara per instal·lar una terrassa, anaven a crear-ne tres. Més mentida sobre mentida”.

Altre dels indrets visitats aquest matí pel regidor Juanma Ramón ha estat el Parc Alborgí, “un lloc que podria ser ben distint si es feren les tasques de manteniment que corresponen. Però la terra quasi groga, molt seca i esquarterada indica que allí fa molt de temps que ningú ha anat a mantindre en condicions el Parc. Per no dir del pipi-can, que per falta de diners té una part de la tanca metàl·lica que porta molt de temps trencada i sense reparar. El PP va fer la fase I i la III, però no hi ha data per a fer la II. Després de destinar a les tres fases la quantitat de 360.000 euros”.

“I el tramvia a Alborgí també està passant per hores baixes després de les anades i tornades amb els 4,9 milions d’euros que se suposa tenia pressupostats pel Pla des-Confiança, diners que s’han anat menejant d’un lloc a un altre segons li ha convingut a l’equip de govern del PP”.

Des de Compromís “anem a treballar colze a colze amb la ciutadania de Paterna, raó per la qual hui hem estat amb els veïns d’Alborgí i durant les següents setmanes ens reunirem amb la resta de col·lectius veïnals. És fonamental fer estes reunions de treball, ja que és una forma més activa de tractar problemes de base i d‘obtindre directament dels interessats les seues propostes que millorarien la vida social, econòmica i cultural de Paterna, i que el PP no vol ni escoltar”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ