La formació critica que l’equip de govern desmantella estructures que funcionen i provoca la descoordinació en els serveis públics

Compromís per Paterna considera “inaceptable la proliferació de convenis i projectes desllavaçats que, comissió si i comissió també, porta el Partit Popular. I que, tinguen trellat o no, s’autoaproven amb la seua majoria absoluta, tal i com ha passat hui a la Comissió de Garantia Social, on només presenten ‘parxes’ com el Programa Babel, en comptes de treballar seriosament en un pla global real de serveis socials”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que el programa Babel “demostra que el PP ha comés un error tancant l’Escola d’Adults (EPA). El mes passat s’aprova la Universitat Popular, que no sabem en quin capítol està, i ara el PP es veu obligat a donar opcions com el programa Babel. Opcions que, d’altra banda, no van a solucionar res perquè estem parlant d’un programa que no s’ha coordinat amb Educació i que només depén de Serveis Socials. Una errada perquè parlem de l’alfabetització de les persones que no han tingut accés a una escola quan els tocava i que es planteja amb una continuitat incerta”.

“I és que el PP l’únic que fa és presentar convenis i organitzar l’espectacle perquè vinguen els mitjans de comunicació. Però és urgent que es treballe en un pla global on s’arribe a un consens amb tots els agents socials implicats, incloent als tècnics de l’ajuntament, per tal que les actuacions a llarg termini es coordinen i siguen efectives”.

“De moment el que tenim és un àrea, la de Serveis Socials, on l’únic propòsit que té el PP és fer clientela. I eixe no és el camí. Des de Compromís exigim a l’equip de govern que s’esforce en treballar en iniciatives que motiven a les persones a participar i que afavorisquen una inclussió social real i que garantisquen la durada i l’efectivitat de les actuacions”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA, EL PUNT