La formació presenta una moció al ple de gener per a que les 312 famílies que no han cobrat res durant l’any passat puguen percebre aquesta ajuda

Compromís per Paterna considera que la Conselleria de Benestar Social “fa temps que ha tocat fons en les seues finances i la conseqüència directa és que molts col·lectius que depenen de les seues ajudes estan amb una mà davant i l’altra darrere per la mala gestió del Partit Popular. En concret és el cas de les 312 famílies que hi ha a Paterna esperant per a cobrar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), adeutant-se a totes elles les mensualitats de 2012: un total de 583.477 euros”.

Per al regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “la Generalitat està jugant amb la subsistència de 312 famílies de Paterna, ja que la RGC és una prestació econòmica que serveix per a ajudar a tots aquells que no tenen cap tipus de recurs per a tindre un mínim de benestar social i familiar. És prioritari prendre mesures que garantisquen dit benestar i si el consistori pot avançar aquestos diners mentres la Conselleria es decidix a pagar, estarà solucionant situacions que ja són d’emergència”.

“A Paterna tenim un conveni signat amb la Conselleria de Benestar Social que és de 2009. Tot anava rodant fins a desembre de 2011. Ha passat un any on cap de les 312 famílies en espera no ha cobrat res, i tot apunta que 2013 podria presentar-se igual. Per això cal que l’equip de govern del Partit Popular prenga una postura contundent i que, a més donar suport a aquesta proposta que Compromís per Paterna fem via moció, plante cara davant la Conselleria i reclame els diners que els toquen a estes 312 famílies”.

“De moment, amb la situació actual queda clar que la regidora de l’àrea de Benestar Social a Paterna, Sara Àlvaro, està fent abandó de funcions perquè no ens consta que haja fet cap plante o denúncia davant de la Conselleria pel seu incompliment del conveni, quan la Conselleria està obligada segons el conveni a assignar a l’ajuntament els fons de la RGC. I això no ha passat en 2012”.

“Per tot això, des de Compromís exigim que l’ajuntament avance els diners de la RGC pendents de 2012 i que la Conselleria encara no ha ingressat. La regidoria de Benestar també ha de denunciar i exigir-li a la Conselleria de Benestar i a la Generalitat el pagament de tota la prestació de la RGC de 2012, a més d’habilitar crèdit per a avançar els 583.477 euros i garantir el pagament de 2013, mentre la Conselleria ho paga. En cas que la Conselleria no pague, l’equip de govern del PP ha de pegar un colp en la taula i denunciar el conveni”.

“És fonamental que l’alcalde prioritze aquestes accions que li plantegem perquè davant els impagaments els més perjudicats són els més febles, les persones sense recursos i que depenen d’ajudes com la RGC”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ, PATERNA AL DÍA