COMPROMÍS CRITICA LA POLÍTICA DE FETS CONSUMATS DEL PP RESPECTE A L’ARRIBADA DE ‘PUERTO MEDITERRÁNEO’

La formació exigeix que es faça un pla d’accessos seriós per evitar el caos en l’autovia d’Ademús i denuncia la política d’opacitat i de manca de participació ciutadana que practica el PP sistemàticament

Compromís per Paterna manifesta la seua “disconformitat i enuig davant la política de fets consumats que fa el Partit Popular, tant en el Consell com en l’Ajuntament de Paterna, ja que l’anunci de l’arribada de Puerto Ademuz, ara Puerto Mediterráneo, es fa sense haver donat cap tipus d’informació a l’oposició ni a la ciutadania”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “el nostre grup va a exigir tota la documentació, perquè volem estudiar el projecte i les modificacions que haja pogut patir des de la seua presentació en novembre de 2011. Des d’eixe dia, ni Eurofund Investments, ni l’Ajuntament de Paterna ni la Generalitat han informat”.

“Aquest oscurantisme no és pot permetre quan estem davant un projecte que es desenvolupa mitjançant un decret que sustrau les competències urbanístiques al consistori, ja que l’interessat és qui sol·licita directament al Consell que es faça Puerto Mediterráneo”.

Ripoll també destaca que “molts ajuntaments estan fent centres comercials en els seus termes municipals. Estos centres estan proliferant i dubtem molt que amb la crisi actual tinguen clients suficients per a ser viables econòmicament. El model de centres comercials en llocs apartats de les ciutats està donant signes de saturació, i la falta d’imaginació del Consell i de l’alcalde de Paterna és bastant palesa perquè continua recorrent a models cada vegada més qüestionats, que globalment no donen un saldo positiu en creació de llocs de treball perquè disputen la clientela no només amb altres centres comercials sinó també amb el xicotet comerç local”.

D’altra banda, la regidora Loles Ripoll recorda que “Compromís ja diguérem en el seu dia que la creació de llocs treball era benvinguda però que erem crítics amb el projecte per la complicació del trànsit en els accessos a Puerto Mediterráneo. Per això és fonamental enllestir un pla d’accessos, ja que tenim molts dubtes sobre la connexió en la CV-31 i el caos que es pot provocar amb una densitat elevadíssima de trànsit. A més ens preocupa molt el futur del barri de la Pinadeta del Cel, que queda dins d’este projecte i que és possible que quede parapetat pel mateix centre comercial”.

“Davant l’opacitat mostrada i la manca de transparència, perquè sabem més d’Eurovegas que de Puerto Mediterráneo, anem a insistir en l’exigència de tindre tota la documentació per a analitzar el projecte, i veure que hi ha previst en quant als accessos i altres aspectes”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: LA VEU PV, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS, CRÓNICA PATERNERA

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

 1. manhuel diu:

  Es una bona noticia per a tots, i la crisi no dura sempre, així que és una bona opció de futur…

 2. pitxiri diu:

  No aprenem.

  Encara estem patint les conseqüències de la fallida d’un model de creixement insostenible —però insostenible de manual— basat en l’ocupació extensiva del sòl, i amb activitats de molt baix valor afegit, i tornem al mateixet: Un Heron City corregido y aumentado.

  Però no passa res. Endavant! Endavant amb la colmatació del territori, amb el segellat dels sòls —atenció als efectes d’això en un clima com el nostre, caracteritzat per les pluges torrencials. Endavant a la fragmentació d’activitats d’acord amb un model de movilitat basat en el vehicle privat, com si no haguérem aprés res dels efectes deleteris de l’urbanisme basat en la zonificació. Endavant a tot això, que es crearan molts llocs de treball! Si, home, que ho ha dit el alcalde i els promotors de l’assumpte, i són gent molt formal i molt cumplidora, clar que sí!

  Per cert: els socialistes s’ho haurien de fer mirar, perquè demanar que un pelotazo urbanístic —no altra cosa és això del Puerto Mediterráneo— no esdevinga un pelotazo urbanístic entra dins del terreny de les contradiccions absolutes.

 3. carmen diu:

  totalment d’acord amb tú,com cantaben ja fa temps DEF CON DOS,”la gente parece estupida” u sent dons cada vagada tinc que pensar mes,!!!Que no nos enteramossssss”

 4. Tony Lapiedra diu:

  Lo único en que puede salir el pequeño comercio beneficiado sería en el hipotético caso de determinadas empresas locales que tengan capacidad para asociarse integrarse verticalmente hacia adelante y alquilen un bajo (a 40 eur/m2) para posicionarse donde se encuentra el flujo de clientes y aumenten su facturación sustancialmente.

  De la misma forma que el fondo de inversión invertirá 500 mm de euros para la puesta en funcionamiento del mismo, el retorno de ésta, viene en forma de alquileres de los locales y se va fuera de nuestras fronteras. De la misma forma, las franquicias y multinacionales instaladas, trasladan esos capitales fuera España.
  Del total del empleo generado, anteriores clientes del pequeño comercio local, dejarán gran parte de su salario mensual en el centro comercial. Por tanto, el negocio es nefasto para nuestra economía.
  Las comunicaciones de nuestro término municipal se van a saturar. En Puerto Venecia los vecinos están hartos de que se eternicen los atascos y en algunos casos, se ven obligados a tardar 45min para llegar a sus domicilios.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *