La formació explica que l’alcalde ha tardat quatre mesos en assumir-ho i que alguns veïns van a presentar una reclamació per responsabilitat patrimonial contra l’ajuntament

Compromís per Paterna considera “una bona notícia que l’alcalde de Paterna haja reconegut els errors municipals en l’agreujament dels danys de la pluja del passat mes de setembre. Això és la confirmació de les conclusions del nostre treball independent sobre eixe succés meteorològic i que les iniciatives econòmiques que hem proposat al PP tenen acollida en l’equip de govern amb l’objectiu d’obtindre ingressos adicionals per a enfrontar aquestos problemes que han mobilitzat a la ciutadania”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “a les reunions de la Junta de Barri de la Canyada, que s’han celebrat des de les pluges, els col·lectius veïnals sempre han manifestat davant el tinent d’alcalde d’Obres Municipals, Alfonso Romero, la seua disconformitat amb la política d’obres seguida pel PP”.

“Cal dir que els veïns del carrer 133 ja havien advertit per escrit al govern municipal sobre els riscos d’unes obres que l’ajuntament estava executant, amb càrrec al Pla Confiança mitjançant una partida de 3.193.192 euros. Allò que anava a ser un eix viari pensat per a fer un nou accés a la Canyada es va quedar en una obra d’urbanització, després de la renuncia mai explicada de no executar la redona de connexió del carrer 238 amb la carretera del Pla del Pou. Després de l’oposició dels veïns, es va readaptar introduïnt algunes millores en les obres viàries”.

Loles Ripoll afegeix que “fins ara les explicacions rebudes pels veïns de la Canyada s’han centrat en que la causa de les inundacions era per la quantitat d’aigua caiguda, malgrat que Compromís ja havia presentat públicament el seu informe sobre les pluges”. (Informe disponible a: http://compromisperpaterna.com/files/2012/11/informe-pluges-28set2012_compromís-paterna.pdf )

A més a més, “anit l’alcalde es va comprometre amb Compromís a dotar l’execució de les obres amb 8 milions d’euros més, procedents d’una operació de recapitalització de l’empresa Aigües de Paterna. I va concretar que això no tindria cap repercussió futura en l’anomenada tarifa mediambiental. Cal recordar que aquesta és la fórmula amb la que Aigües recupera la inversió compromesa inicialment per 15 milions d’euros, dels quals quedan per executar 1,5 que ara estan compromesos per a finançar els nous projectes del carrer 133 i el Barranc del Rubio”.

“Esperem que tot això tinga continuitat, que les paraules no se les emporte el vent, i que l’alcalde de Paterna complisca amb la paraula que ha donat als veïns de la Canyada. En cas de no fer-ho, la ciutadania ja té les ferramentes per a que la seua veu s’escolte. Exemple d’això és la reclamació per responsabilitat patrimonial contra l’ajuntament que alguns veïns de la Canyada van a presentar”, conclou la regidora de Compromís en Paterna, Loles Ripoll.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, CRÓNICA PATERNERA