horta 009La formació fa una esmena d’adició a la moció d’EUPV per a impulsar l’agricultura ecològica al municipi com a motor econòmic

Compromís per Paterna considera “tot un avanç que tots els grups amb representació municipal hagen recolzat la moció per a la recuperació de l’horta de Paterna, la qual hem esmenat per tal d’incloure criteris d’agricultura ecològica”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “celebrarem totes les propostes i avanços que completen la proposta de Compromís aprovada per l’Ajuntament per a la creació del banc de terres, actualment en via morta. Hui hem aprofitat l’oportunitat de proposar al Ple, i que ha estat acceptat, que els horts que siguen cedits es dediquen exclusivament a realitzar agricultura ecològica”.

A més a més, “també s’ha aprovat l’impuls de cursos de capacitació agrícola i formació específica en agricultura ecològica i cooperativisme, com a requisit previ als treballadors i demandants de terres. Cursos que es faran extensius als socis de les cooperatives agràries que ja existeixen per a sensibilitzar-los en la necessitat d’acometre l’agricultura ecològica”.

“L’objectiu d’aquestes iniciatives és la proposta final de crear una marca de producte ecològic del Parc Natural del Túria i la denominació d’origen d’aquestos productes, tal i com existeixen en altres parcs naturals del País Valencià”.

“La festa seria completa de no ser per les eixides de tó i per deixar caure dubtes sobre l’honorabilitat del regidor Juanma Ramón, repetides com a consigna al ple per Lorenzo Agustí i la regidora Elena Martínez. Una actitud que deixa molt a desitjar sobre la seua qualitat política i que palesa la falta d’arguments quan es senten acorralats. No descartem iniciar accions de tipus legal”, conclouen des de Compromís per Paterna.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ