La formació reivindica la creació d’un reglament intern de la policia local i que mentres es complisca escrupulosament el Decret que actua com a norma marc

Compromís per Paterna considera que “la política de personal i recursos humans de la Policia Local de Paterna ha estat subjecta els darrers anys a tot un seguit de queixes per part dels agents i seccions sindicals de la Policia Local. I el més greu de tot és que el Síndic de Greuges ja va fer arribar a l’Ajuntament, en 2009 i 2010, escrits on recomanava la subsanació dels incompliments, origen de les queixes, en quant al Decret 19/2003 que regula la Norma Marc sobre Estructura, Organització i Funcionament dels Cosos de Policia Local. Per això és fonamental que al municipi es desenvolupe ja un reglament intern de Policia Local”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “el nostre poble no té cap text que exercisca com a normativa reguladora de la policia local, tal i com diu la disposició transitòria del decret abans mencionat. I mentres hauria de complir amb tot allò que diu la norma marc, és a dir, el decret. A més a més, és molt cridaner que el Síndic done un toc d’atenció al consistori perquè considera que està incomplint nombrosos articles del Decret 19/2003 i que, a data de hui, continuen incomplint-se”.

20130207 NdP Irregularitats EM Policia Local“Alguns d’aquestos incompliments que cita el Síndic fan referència a que la regidora Elena Martínez s’ha atribuït competències que, fent cas del Decret, no li pertoquen i que són exclussives del cap de la policia. Per això des de Compromís li hem fet un requeriment on li demanem explicacions i que, si correspón, rectifique. Si això no es subsana, des de Compromís prendrem les mesures oportunes, en defensa de la transparència i la legalitat”.

En este sentit, Ripoll explica que “l’equip de govern del Partit Popular ja tarda en iniciar immediatament converses amb els sindicats de la Policia Local per a negociar i reprendre l’elaboració del Reglament intern de Policia Local de Paterna. L’objectiu ha de ser tindre un reglament elaborat, abans de tres mesos. En cas contrari, exigim que almenys l’equip de govern del PP acudisca a la norma marc, el Decret 19/2003, per a complir amb totes les qüestions relatives a la gestió dels recursos humans de la policia local”.

“Sabem que fa molt de temps va haver unes converses on es va començar a treballar en un document. Eixe pot ser el punt de partida, un text de reglament que en el seu dia va començar a consensuar-se per les seccions de Comissions Obreres i UGT. Esperem que l’equip de govern recolze la nostra moció perquè, si fan cas del Síndic de Greuges, els incompliments en la gestió de la policia local de Paterna venen arrossegant-se des de fa temps, sense corregir-se, i amb el vist i plau de la regidora Elena Martínez”, conclou la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll”.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ, EL PUNT