La formació exigeix explicacions a l’alcalde sobre la sentència que obliga a SUMPA a pagar les indemnitzacions dels treballadors que va acomiadar l’empresa pública que ara està en concurs de creditors

Compromís per Paterna considera que “la prepotència i les decisions arbitràries en matèria de personal que fa l’alcalde de Paterna, també president del Consell d’Administració de SUMPA, estan provocant un forat en les finances municipals. Un desastre al qual ara s’afegeixen els més de 243.000 euros que SUMPA ha de pagar als treballadors que va acomiadar i que no sabem d’on es van a traure”.

Els treballadors de SUMPA “segons diu un auto del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), amb data del 14 de gener, tenen dret a cobrar o ser readmesos en SUMPA. Ara només cal que ells sol·liciten l’execució de la sentència. Però tot apunta que Agustí vol desmantellar SUMPA abans que dita sentència siga executada”.

20130208 NdP Indemnitzacions SUMPA Levante9Febrer2013
Levante emv – 9 febrer 2013

 

“Ell segueix actuant unilateralment, siga com a alcalde o com a president de SUMPA, prenent les decisions al més pur estil de ‘ordeno y mando’, i fent una pésima gestió dels recursos humans municipals. Ara estem recollint els seus fruïts en forma de sentències en contra del consistori i de les empreses municipals. Sentències que reconeixen els seus drets als treballadors acomiadats i que deixen en evidència al Sr. Agustí a més de costar-nos un bon grapat de diners als paterners”, explica el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

“Volem que Lorenzo Agustí abandone la irresponsabilitat on porta instal·lat tant de temps i que explique a la ciutadania i a l’oposició com pensa pagar a estos treballadors els diners que els corresponen. Més quan SUMPA està en concurs de creditors i les huit persones que queden treballant estan amb una reducció del 70% de la seua jornada laboral”, assenyala Ramón.

En este sentit, “des de Compromís en Paterna anem a presentar un requeriment adreçat a Alcaldia per tal d’exigir una explicació clara i amb arguments de Lorenzo Agustí, qui sembla que ara desapareix de Paterna per aquest assumpte, delegant la seua funció en la regidora Sara Álvaro. És que també vol delegar-li a ella la responsabilitat de donar la cara davant aquestos treballadors de SUMPA, de la ciutadania i de l’oposició?”, conclou Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ