COMPROMÍS DETECTA L’INCOMPLIMENT DE TERMINIS EN L’EXECUCIÓ DE LA ZONA FRANCA I ACUSA AGUSTÍ DE TORNAR A VENDRE FUM

Mentres l’alcalde continua dos setmanes desparegut, la formació exigeix la relació de factures dels viatges a Xina on consten despeses fetes a càrrec de GESPA

Compromís per Paterna qualifica com a “foc d’artifici tot allò que sorgeix al voltant de la zona franca de Paterna. És una altra cortina de fum on, d’entrada, ja no estan complint-se els terminis fixats al calendari de tramitació d’aquesta actuació. Podriem estar davant d’un cas semblant al de la no vinguda d’Ikea, amb desmentits i anuncis grandiloqüents en premsa per part de l’alcalde per a que després tot és quede en res. Una cortina de fum més del senyor Agustí”.

20130222  NdP Retras ZFranca Levante26febrer2013

Levante-emv 26 febrer 2013

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “Agustí ja ha aprofitat la confusió creada amb l’anunci de l’Actuació Territorial Estratègica (ATE) al municipi, on s’ha juntat zona franca amb Puerto Mediterráneo, per tal de fer una aparició mediàtica i intentar aparentar que al sí del seu partit tot va bé i que ell és una veu respectada i tenida en compte. Quan la realitat és altra i ell està més que arraconat”.

Segons Ramón, “l’alcalde s’ha dedicat a fer tres viatges a Xina, que ja han costat als paterners 17.437 euros, en part amb càrrec al pressupost de l’empresa municipal de Gestión y Servicios de Paterna (GESPA). Raó per la qual hem demanat per escrit una relació de totes les factures que haja pagat GESPA, on conste la data, l’import, el concepte i a qui s’abona, a més d’una còpia de cadascuna de les factures, donat que no consta en cap encomana feta a l’empresa al 2012”.

En quant als incompliments de terminis que arrossega aquest projecte comercial, “hem detectat que hi ha un ball de dates en quant al calendari que ha de regir la creació de la zona franca de Paterna. Per posar un exemple, es contemplava desembre de 2012 com a data perquè el Ple del Consell declarara l’ATE-Zona Franca, i finalment ha sigut el dia 7 de febrer quan el Consell ha fet efectiva l’aprovació d’una ATE però referida al centre comercial Port Mediterrani, amb la publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). De la Zona Franca, el decret de Fabra no fa ni menció”.

A més a més, “el consorci de la zona franca havia d’estar creat fa més de huit mesos i, sorpresa, encara no es té cap notícia. I cal afegir que, segons consta a l’expedient, el propi Sr. Palma, mitjançant una providència, va ordenar la contractació directa, sense donar opcions a més ofertes, al conegut despatx d’advocats Garrigues, com a consultora externa per a crear el consorci amb AIDICO. A data de hui, a Garrigues no se li ha pagat ni un gallet dels 9.000 euros per a realitzar els treballs, i òbviament ni rastre dels treballs del despatx d’advocats”.

“Mentres tot això passa, l’alcalde desapareix de Paterna dos setmanes, sense donar la cara ni la informació perquè des de l’oposició es puga fiscalitzar tot el procés. Per això, des de Compromís volem saber què li ha costat a les arques públiques els viatges a Xina i tota la promoció del projecte, encara pendent d’aprovació pel Ministeri, què passa amb la contractació d’assessories externes que no paguem, i per què no estan complint-se els terminis acordats. Moltes explicacions pendents i molt de fum a vendre”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *