COMPROMÍS DENUNCIA EL SILENCI DEL PP DAVANT LES SEUES PREGUNTES SOBRE BROSETA I GÜRTEL

La formació demana informació sobre el finançament de la campanya electoral del PP en 2007 i sobre els 495.000 € que el consistori porta gastats amb el despatx d’advocats entre 2009-2012

Compromís per Paterna considera que “qui calla atorga. I el silenci de la bancada popular com a resposta a les nostres preguntes en el ple de hui evidència que encara hi ha dades que no es coneixen sobre els pagaments astronòmics a Broseta. I que sobre el finançament de la campanya del PP de Paterna, de l’aleshores candidat a alcalde Lorenzo Agustí en 2007, tampoc es vol donar tota la informació”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “en 2009 començaren a publicar-se notícies sobre la trama Gürtel i el diners que ésta pressumptament va cobrar en negre per les principals campanyes locals de 2007, com per exemple la de Paterna. I la setmana passada, alguns mitjans de comunicació han représ el tema, deixant en l’aire la pregunta. I segons un mitjà que es feia ressó de la notícia, des de Compromís manifestem el nostre dubte sobre la pressumpta participació en la campanya local de Lorenzo Agustí d’una de les empreses de publicitat, ubicada a Paterna, que ha citat el jutge a declarar”.

“Per aquesta raó, hui al ple, hem aprofitat per buscar la resposta en les files del Partit Popular. Però només hem obtingut la callada per resposta quan hem volgut saber si la campanya del PP, a Paterna, la va pagar el partit o algunes empreses relacionades amb el cas Gürtel”.

D’altra banda, “la mateixa actitud d’omertà és la que hem trobat quan, a continuació, hem volgut saber què hi ha al voltant de 83 milions de les antigues pessetes, ó 495.000 euros, que el consistori de Paterna porta pagats a empreses afins a Broseta Advocats entre 2009 i 2012. En els últims mesos estem veient les reiterades queixes de l’equip de govern del PP sobre la caiguda d’ingressos que els obliga a acomiadar funcionaris, policies i treballadors de les empreses municipals. I resulta que ara ens trobem amb aquesta despesa brutal”.

Ripoll afegeix que “el PP tampoc ha fet cas del nostre pressupost alternatiu que compleix fidelment amb allò que disposen les lleis i pel propi Pla d’Ajust que els ha permès, al PP, pagar les factures per despesa corrent que havien acumulat des que governen. Ni tampoc han acceptat les nostres propostes per millorar el capítol d’ingressos amb els nous ingressos detectats”.

“Per això, i perquè no existeixen encomanes a GESPA sobre Broseta, perquè s’està pagant a raó de 4.000 euros al mes, perquè no existeix cap contracte amb Broseta, calen explicacions des del PP. A compte de què s’han pagat tants diners? És que l’ajuntament que governa el PP pensa seguir amb la seua política de contractar assessorament extern en detriment dels propis funcionaris públics? L’autèntic equip de govern en Paterna és el gabinet d’assessors Broseta. Esperem que al proper ple el PP siga valent i ens conteste”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *