Juanma Ramón i Juan Ponce_28feb2013La formació, que s’ha reunit aquest matí amb el diputat Juan Ponce, farà una passejada reivindicativa per l’àrea afectada i per la de la futura ubicació de Puerto Mediterráneo

Compromís per Paterna qualifica de “barbaritat urbanística el projecte que hi ha en la zona franca i centre comercial previstos al municipi, on es contempla una alta densitat poblacional que s’amaga sota un coeficient d’edificabilitat baix perquè s’ha calculat sobre el total del sector, i no únicament sobre el sól residencial. Això vol dir que podem tindre el Manhattan de Paterna, amb finques de més de 10 altures, la conseqüència del qual será un increment de la bombolla immobiliària que perjudicarà al centre urbà”.

LEVANTE-EMV (1 març 2013)
LEVANTE-EMV (1 març 2013)

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, que ha estat aquest matí a les Corts reunit amb el diputat de la formació, Juan Ponce, assenyala que “ens trobem amb una edificabilitat brutal per a un sector reduït de vivendes, la qual cosa apunta a edificis de gran altura. Es tracta d’una actuació amb un greu impacte ambiental que a més, gràcies al decret d’Actuació Territorial Estratégica (ATE) del Consell, que integra també el futur centre d’oci i comercial Puerto Mediterráneo, facilitarà la destrucció de l’últim sól rústic en Paterna per incrementar la borsa de vivendes buides al municipi”.

LAS PROVINCIAS (1 març 2013)
LAS PROVINCIAS (1 març 2013)

 

Ramón considera que “aquest descobriment de la construcció d’edificis de més de 10 altures en la zona franca posa de manifest la nul·la transparència amb la que treballa l’alcalde Lorenzo Agustí. I ara que amb l’ATE ell no intervé en el procés, assistirem a un increment de l’opacitat en quant al desenvolupament de la zona franca i del centre comercial. D’ahí la nostra preocupació i posar en coneixement del grup parlamentari de Compromís com están fent-se les coses a la capital de l’Horta Nord”.

“Precisament, l’ATE està contribuint a debilitar tota la legislació urbanística anterior, de perfil més garantista. És a dir, ara és més fàcil per al Partit Popular fer més gran la bombolla immobiliària i aprofitar-se de l’especulació urbanística, sense que cap partit de l’oposició puga fiscalitzar el procés. Recordem també que l’ATE elimina el paper de l’administració local, l’ajuntament, i que directament el promotor i/o constructor negocia amb el Consell. Una ferramenta més de l’opacitat del PP, mitjançant la qual el Consell decideix on ubicar aquests projectes sense més explicació”.

“Ara, amb el descobriment de la zona residencial d’alta densitat, el projecte ja apunta al ‘pelotasso’ urbanístic i l’especulació d’altres èpoques. No necessitem ni 8.000 vivendes més ni 15.000 habitants nous. No creguem en eixe model econòmic obsolet i que ens ha dut a aquesta crisi. I abans que la zona siga envaïda per les màquines de construcción i els blocs de formigó, Compromís per Paterna ha organitzat una passejada per tal que la ciutadania puga conéixer una zona rústica del municipi, zona d’esbargiment per a passejants i esportistes, amb valor paisatgístic que té els dies comptats. A més a més, continuarem treballant conjuntament amb Juan Ponce per tal que el desenvolupament de la zona franca i de Puerto Mediterráneo es puga mirar amb lupa, sense deixar pasar ni una al PP”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, CRÓNICA PATERNERA, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ