COMPROMÍS LAMENTA L’ESPECTACLE DONAT PER PSOE-EU SOBRE EL RETRAT DEL REI AL PLE

La formació dóna suport a la retirada de la foto del rei, afegint que es modifique el Reial Decret de 1986 que obliga a tindre el retrat al saló de plens, i demanant una consulta ciutadana

Compromís per Paterna considera que, en la moció per a llevar el retrat del Rei del saló de plens, “hem assistit a l’espectacle dels portaveus de PSOE i EU, llançant-se acusacions, entre ambdós, per a veure qui tenia la patent de ser més roig o més republicà que l’altre. Un debat que era més propi de la barra d’un bar que d’un fòrum com el saló de plens. Una situació que ha fet les delícies del Partit Popular, donat el somriure i la cara dels corporatius de la dreta”.

20130327 NdP Enfrontament PSOEU Rei Levante28març2013

Levante emv – 28 març 2013

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “es tractava de debatre una qüestió de fons, que no hauria de ser la prioritat en aquestos moments tan delicats per a moltes famílies paterneres. Però el ‘i tu més’, o en aquest cas el ‘i tu menys’, han centrat la major part d’un debat estèril on les postures ja les coneixiem abans de començar el ple”.

D’altra banda, “des de Compromís hem reiterat la nostra condició de republicans, i de la necessitat d’avançar cap a un Estat federal on tinguem el dret de triar el cap d’Estat per sufragi universal. Una mancança democràtica inherent a l’existència d’una monarquia, que lluitem i lluitarem per extingir”.

La regidora Loles Ripoll afegeix que “davant els arguments del PP-PSOE sobre la il·legalitat de la mesura a prendre amb la fotografia, i que els han gastat els dos per a tombar la moció, en Compromís hem proposat una esmena d’adicció per completar la proposta  inicial, on instàvem a reformar el Reial Decret 2568 de 1986 que regula el Reglament de Funcionament i Organització de les entitats locals. Una reforma per a equiparar el ple de l’Ajuntament amb el Congrés dels Diputats de Madrid, on no està presidint l’efígie del Borbó”.

A més a més, “partint del nostre desig de retirar la fotografia, també hem proposat la realització d’una consulta popular perquè els veïns de Paterna puguen decidir sobre si, una vegada llevat el retrat del Borbó, el retornarien al saló de plens de l’Ajuntament. Ambdues propostes, acceptades pel ponent de la moció, malauradament no han comptat amb el recolzament de la majoria del ple de l’Ajuntament”.

Felip V, el Borbó cap per avall a Xàtiva

Felip V, el Borbó cap per avall a Xàtiva

“Des de Compromís lluitarem perquè tornen les idees i els valors republicans, mantindrem la lluita per la memòria històrica, deixant de banda el rencor i amb l’únic argument de la necessitat del canvi de model d’Estat, la desaparició de privilegis i per garantir els drets de tots i totes, actualment en perill per la corrupció i el malbaratament de diners públics en què s’ha vist involucrat una Casa Reial cada vegada més desprestigiada”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PUNT, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *