COMPROMÍS ES FELICITA QUE EL PP PORTE ENDAVANT LA SEUA PROPOSTA I AVANCE EL PAGAMENT DE LA RENDA GARANTIDA DE 2012 A PATERNA

La formació va presentar una proposta al ple de gener per a avançar el pagament d’aquesta ajuda però l’alcalde no la va acceptar

Compromís per Paterna es “congratula que per fi el Partit Popular haja entrat en raó i haja decidit que el consistori avance el diners que faltaven per a pagar el total de la renda garantida de 2012 a la ciutadania de Paterna, que la tenia demanada i sense cobrar. Estem parlant de la quantitat de 282.842 euros que eixiran de les arques municipals per a completar l’ingrés que la Conselleria de Benestar Social ha dit que farà, 300.634 euros, i que encara no ha arribat”.

Segons explica la portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, “al municipi tenim un conveni signat amb la Conselleria de Benestar Social que és de 2009. S’acaba 2012 i no arriben els diners d’aquesta ajuda, els 583.477 euros. I per aquesta raó des de Compromís presentàrem la proposta que fora el consistori qui exigira a Conselleria els diners i que mentres arribàven o no els diners els avançara. Estem parlant d’un dret, establit per la llei, que tenen les persones a rebre la renda garantida. Un dret que no ha satisfet la Conselleria en tot el 2012 i que ara enviarà retallat, mermat i no en la seua totalitat”.

“La nostra proposta arribà al ple de gener i el PP es dedicà a desvirtuar-la i a donar excuses per a no donar els diners abans de tindre-los de la Conselleria. En eI seu dia ja manifestàrem que era molt greu que la Generalitat tinguera pendent la concessió de la subvenció amb l’ajuntament, entenent que el consistori hauria de posar més èmfasi per a reclamar el pagament”.

D’altra banda, “ens sembla una burla a la ciutadania de Paterna que la regidora Sara Álvaro diguera al ple de gener que per a l’Ajuntament era totalment inviable avançar el pagament de la renda garantida. I que ara tot haja canviat, dient que ‘es prioridad de las administraciones públicas tratar de mitigar dentro de lo posible las dificultades que el impacto que la crisis económica está provocando en tantas familias’. Hauria d’admetre que els arguments que li va donar Compromís al ple tenien fonament i que no estaven equivocats”.

“Les persones estan passant molta necessitat a Paterna i la regidora i l’alcalde no poden pretendre solucionar aquesta greu situació només a colp d’anuncis de ciència-ficció sobre convenis que no garantixen llocs de treball, cursos de formació que no canvien la situació de desocupació de tantes i tantes famílies al poble, o subvencionant alguna associació que es crea amb una finalitat que no té res a veure amb els objectius finals. Així i tot, ens felicitem que alguna vegada el PP escolte les propostes de Compromís Paterna, propostes que contribueixen a millorar el dia a dia de la ciutadania”.

“Des de Compromís insistirem fins que no es faça efectiu el cobrament de la renda garantida per part dels sol·licitants. I demanarem els termes del pagament, així com explicacions de perquè es va avançar la renda garantida a dos persones en 2012”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC

Arxivat en: Sanitat i Benestar Social

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *