La formació exigeix saber la previsió amb les expropiacions pendents, no incloses al deute publicat, i què passarà segons vagen arribant sentències d’expropiacions que ara estan als tribunals

Compromís per Paterna considera que “la mala gestió econòmica que ha fet i està fent el Partit Popular al nostre municipi és un despropòsit absolut i és la conseqüència que, de 2011 a 2012, el deute de l’Ajuntament haja pujat un 77%. I això sense comptar les expropiacions resoltes i les que estan pendents d’acord o de sentència en el jutjat”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, assenyala que “tot això situa a l’Ajuntament de Paterna en el ‘top ten’ dels consistoris més endeutats del nostre territori, ocupant el numero 10 d’aquesta lamentable classificació. Si en 2011 el deute municipal de Paterna va ser de 29.262 euros, ens trobem que al 2012 ha pujat a 51.904,6 euros. És a dir, el forat del deute ha pujat un 77% més en un any”.

En quant a l’assumpte de les expropiacions, Loles Ripoll explica que “fins a data de hui ja anem pels 11,3 milions d’euros que s’han de pagar en expropiacions, perquè els convenis ja estan aprovats. Però aquestos diners no estan contemplats al deute total municipal. Però la situació econòmica de Paterna és asfixiant per a les arques municipals, que ja estan tremolant-se només de veure la que els vé al damunt”.

“Tan extrema és la situació, sense oblidar l’escalada del deute que ha pujat al 77%, que els pagaments de les expropiacions resoltes poden complicar els pressupostos municipals fins a l’any 2016. A més a més, si comptàrem les expropiacions dins del deute municipal, Paterna passaria d’estar al lloc numero deu del rànquin al huit, passant per davant de Torrent i Oriola. Tot i això mentre no arriben més sentències de contenciosos que estan als tribunals”.

“Ja ho avisàrem el mes passat, quan Lorenzo Agustí tornava a vendre fum als mitjans de comunicació, parlant d’un fictici superàvit econòmic de 5,8 milions a Paterna. Mantenim les nostres paraules; era informació parcial, descontextualitzada, una lloança prefabricada sobre la gestió econòmica de l’alcalde de cara al congrés local del PP, i una gestió assolida amb la gestió pressupostària feta. Res més lluny de la realitat, perquè no ha complit les seues previsions, unflades com ja advertírem. I encara arrosseguem 9,6 milions de dèficit acumulat de la gestió del PP a Paterna”.

“Des de Compromís per Paterna exigim explicacions i per això hem demanat una relació d’expedients d’expropiació de terrenys pendents de resoldre, per tal de saber les despeses que encara no estan contemplades i que encara foradaran més l’economia municipal per la desídia i la mala gestió”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ