La formació presentarà per registre d’entrada una petició al Consell Escolar Municipal per a canviar el nom de les escoles Vicente Mortes i Villar Palasí

Compromís per Paterna considera que “les cartes que ha començat a enviar amb data de hui l’Ajuntament de Paterna per tal de complir l’acord plenari de març de 2011, sobre llevar les plaques del jou i les fletxes de les 343 façanes que les tenen a Paterna, potser estiguen incomplint la Llei de Memòria Històrica. És a dir, la carta dóna opció a les comunitats de veïns afectades de si volen mantindre la placa franquista o no. I la Llei no dóna cap opció”.

La portaveu de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “la llei és molt clara i en el seu article 15 parla de retirar qualsevol símbol, sense dir res de donar opció. D’ahí els nostres dubtes sobre si el mateix ajuntament està contribuint a que no es done compliment d’una llei”.

Segons Loles Ripoll, “volem que es complisca primer la Llei de Memòria Històrica i l’acord plenari de març de 2011. Estem parlant que la primera petició que es fa, quan ens arriba la proposta des d’un col·lectiu de Paterna, era retirar-les directament. I perquè es consensuara i que isquera endavant, es va acceptar incloure que s’enviaren unes cartes a les comunitats de veïns comunicant-los el que deia la Llei. Tot i dubtant que això no contravinguera la Llei”.

“Donar opció a que siguen les comunitats de veïns afectades qui decidisquen si es retira o no l’escut franquista, entenem que pot ser un ‘quiebro’ del PP a la Llei de Memòria Històrica. Demanem contundència en el compliment d’allò que dicta l’article 15 de la dita norma i que es va aprovar per unanimitat en el ple de març de 2011”.

“Però mentres arriben les cartes, i les comunitats de veïns responen o no, en Compromís continuem donant opció a que la ciutadania tape les plaques franquistes amb els adhesius que tenim a la seua disposició, dins la campanya #tapaelfranquisme ( http://youtu.be/yc1yg8zcaC4 )”.

D’altra banda, “anem a presentar per registre d’entrada una petició al Consell Escolar Municipal per a canviar el nom de les escoles Vicente Mortes i Villar Palasí”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC