La formació reuneix trenta persones en una jornada on s’ha analitzat el transport públic a l’àrea metropolitana i la problemática de la línia 1 de FGV

Compromís per Paterna ha reunit una trentena de persones a la jornada sobre mobilitat sostenible que ha celebrat aquest matí al municipi. La jornada, presentada pel regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, ha comptat en una primera part amb la conferencia de l’urbanista i professor de la Universitat Politècnica de València, Vicent Torres, sobre polítiques de mobilitat urbana al segle XXI.

Torres ha destacat que actualment hi ha massa cotxes, “resultat de l’acumulació de polítiques i urbanismes diferents”. I ha afegit que els canvis més destacats en el disseny de les ciutats “han vingut de la mà dels moviments socials, ja que la pressió social pot provocar un canvi de model urbà”. El professor de la Universitat Politècnica ha insistit en que la ciutadania ha de recuperar el carrer i que “cal mirar amb atenció el model que comença a implantar-se en algunes ciutats d’Europa: del carrer 30 (km/h, velocitat de circulació) està passant-se a la ciutat 30”.

Seguidament la taula redona ‘La situació a l’àrea metropolitana: la línia 1 de metro’ ha ocupat la segona part de la jornada de mobilitat, organitzada per Compromís per Paterna. El professor Vicent Torres; la regidora de Compromís de la Pobla de Vallbona, Iris Marco; el membre de la Plataforma 15 Minuts de Paterna, Paco Marco; i la presidenta del Comité d’Empresa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Alicia Murcia; han estat els ponents de la taula redona.

Les intervencions sobre la línia 1 de metro s’han centrat en el pas d’aquesta línia per municipis com Paterna i la Pobla de Vallbona. I també s’han tractat qüestions com les retallades provocades per la falta de finançament que acaben en la disminució de la freqüència de pas dels convois, a més de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en FGV que també repercuteix en la retallada de serveis als viatgers en aquesta línia de metro. A continuación s’ha obert el torn de preguntes dels assistents, amb un animat debat sobre la mobilitat i les carències del transport públic.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, EL PERIÒDIC, CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.565831673457203.1073741831.235295793177461&type=1