La formació estudia la relació de proveïdors que es varen incloure en el préstec de SUMPA per a pagar factures endarrerides, assumit per l’Ajuntament 

Compromís per Paterna considera que l’alcalde del municipi “patix un greu ‘desvarío’ econòmic. Una situació molt preocupant. La prova més evident ens la va donar el dia del ple quan, arran del seu nerviosisme i desorientació, va mentir descaradament afirmant que la culpa dels 52 milions de deute de Paterna la tenen el Pla E de Zapatero i el Pla (des)Confiança de Camps. Un numero que també és erroni, ja que a data 31 de desembre de 2012 el deute viu de Paterna és de 56.486.352,80 euros, al que caldria afegir els vora 12 milions que s’han de pagar en expropiacions”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afegeix que “Agustí no dubtà en llevar-se del damunt la seua responsabilitat de la mala gestió econòmica al poble, acussant a la despesa en el Pla E de ser el motiu principal de l’escandalós deute local. I va ometre conscientment el Pla (des)Confiança de Camps. Però davant l’afirmació de la nostra portaveu, Loles Ripoll, que el Pla de Camps també era una causa del forat económic, l’alcalde va assentir i va reconéixer que també havia condemnat econòmicament a Paterna”.

“El senyor Agustí oblida que els plans de subvencions rebuts van regar Paterna d’inversions que li permeteren ‘salvar la cara’ a un Partit Popular que no ha tingut cap partida d’inversions reals des que va entrar a governar. Un aspecte que encara és més greu si recordem que tots els projectes aprovats per les assemblees de barris en Participació Ciutadana són un cementeri ple de cadàvers de projectes d’inversió. Plans que mai es faran realitat per falta, precisament, de partida d’inversions als pressupostos”.

Per a Ramón “és prou cínic ara tirar la culpa tant al Pla E com al Pla (des)Confiança quan és la Junta de Govern Local qui ha anat aprovant tots els proyectes que s’han realitzat, sense passar per ple ni pel Consell de Participació Ciutadana. Més cínic encara quan l’augment del 77% del deute, publicat pel Ministeri d’Hisenda, es correspón a les factures acumulades per Agustí durant la seua primera legislatura. Una hipoteca de més de 26 milions d’euros més interessos que anem a pagar en 10 anys, només perquè l’alcalde va decidir no pagar quan tocava”.

“L’alcalde segueix ocultant dades sobre el total del deute municipal, acollint-se a pagaments heretats d’altres èpoques, sense asumir que ell porta governant sis anys i que encara no ha solucionat la dolenta situació financera municipal. No sabem ben bé quina part del deute municipal són préstecs d’inversió a llarg termini, que s’han destinat a pagar despesa corrent. I no ens oblidem de la hipoteca que tenim amb els pagaments de les expropiacions i de ser més de 10 milions d’euros ara deu estar a prop de més de 12. Sense comptar les sentències que vagen arribant”.

D’altra banda, “des de Compromís estem estudiant perquè l’Ajuntament va assumir els cinc milions de SUMPA del préstec ICO poc abans de declarar el concurs de creditors. Una decisió desconcertant, la de l’Ajuntament, perquè encara que els proveïdors cobraran, el consistori segurament no recuperarà els diners”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: CRÓNICA PATERNERA, EL PERIÒDIC