La formació propícia l’adhesió del consistori al Manifest de Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials d’Atenció Primària 

Compromís per Paterna, arran del consens en la seua proposta per a defensar les competències municipals en matèria de serveis socials, “hem aconseguit que Paterna siga la primera ciutat en demanar que es modifiquen les pretensions del govern de Rajoy en quant a l’Avantprojecte de Llei per a la Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local. Una reforma que, si s’aplica, deixarà a la ciutadania sense serveis socials, delegant en la Diputació i el Consell, i deixant a l’ajuntament com a avaluador i derivador del risc i l’exclusió social”.

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “la proposta que hem dut al ple d’abril naix del col·lectiu de treballadors dels serveis socials del nostre territori, una iniciativa que ens fan arribar i que des del principi hem recolzat per considerar que és competència de l’administració local més propera a la ciutadania, l’ajuntament, garantir els seus drets socials”.

Per a Ripoll, “amb aquest acord plenari, Paterna és pionera en defensar l’estructura municipal de serveis socials, que porta els últims 30 anys organitzant amb gran solvència tècnica i recursos pressupostaris modestos i, fins i tot, ínfims, l’atenció social de la ciutadania”.

“Considerem que els serveis socials municipals, per la seua proximitat a la ciutadania i la seua especial sensibilitat en l’atenció als col·lectius socials més vulnerables, han demostrat la seua contribució en la garantia dels drets socials. I es just reconèixer que comptem amb l’experiència suficient i amb un personal tècnic format, competent i eficaç, per a mantenir el sistema municipal de serveis socials. No té sentit el desmantellament de l’actual sistema de serveis socials d’atenció primària i comunitària. No és el moment de llençar per la borda tot allò aconseguit en més de tres dècades”.

I a més de demanar la modificació d’aquest Avantprojecte, “l’Ajuntament de Paterna ara s’adherirà al Manifest de Defensa del Sistema Públic de Serveis Socials d’Atenció Primària, elaborat per professionals de l’àmbit local. Una adhesió que s’ha de formalitzar a través de la plataforma de professionals: http://www.serviciossocialesmunicipales.blogspot.com.es/ . I volem que la futura llei o la vigent Llei de Bases 7/85 incorpore com a competència directa municipal l’Atenció Primària de Serveis Socials i la seua responsabilitat directa en la gestió de les prestacions bàsiques”.

“Des de Compromís ens congratulem que Paterna haja estat el primer municipi a l’Estat espanyol que aposte per la defensa dels serveis socials municipals, treballant des de polítiques de prevenció i rebutjant la política assistencialista i de beneficència a la qual el govern de Rajoy està abocant-nos”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: EL PERIÒDIC, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA