LEVANTE-EMV (1 maig 2013)
LEVANTE-EMV (1 maig 2013)

La formació revela que des de 2006 els diners que es recapten per impostos han pujat un 30% i que la única caiguda d’ingressos és de les transferències de la Diputació i el Consell

Compromís per Paterna considera que l’alcalde de Paterna “continua mentint a la ciutadania del municipi sobre la vertadera situació dels ingressos en les arques municipals. Un escenari que no es correspón amb l’actual, ja que des de 2006 el municipi té un 30% més d’ingressos per la pujada dels impostos, com ara el de la contribució (IBI). Així, mentre la ciutadania complix pagant els tributs, l’alcalde del PP només fa que mentir i apretar el cinturó de les economies familiars”.

LAS PROVINCIAS (1 maig 2013)
LAS PROVINCIAS (1 maig 2013)

La portaveu municipal de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, explica que “el fons de la qüestió és que gràcies a les eixides de tó de Lorenzo Agustí amb els ‘capos’ del seu partit, el nostre poble ha deixat d’ingressar diners de transferències de la Diputació i de la Generalitat. Així, mentre en 2011 l’administració provincial va transferir 166.640 euros a Paterna, en 2012 no ens va donar ni un euro. I, en el cas del Consell, si en 2011 Paterna va rebre 3.620.550 euros, l’any passat la quantitat va baixar a 147.320 euros”.

“I si mirem les xifres des del 2007, quan arriba Agustí a l’alcaldia, és prou significatiu: la Generalitat fa una transferència de 2.556.690 euros i la Diputació de 40.000 euros. Però a mesura que l’alcalde va enemistant-se amb les diverses famílies polítiques del seu partit, l’aixeta ha anat tancant-se i aquest ja no ha estat un municipi d’interés ni per a Rus ni per a Fabra”.

“L’alcalde hauria de saber què és el millor per a la ciutadania del seu poble. I si té diferències internes amb el president de la Diputació, Alfonso Rus, o el del Consell, Alberto Fabra, hauria de resoldre-les en petit comité i evitant que els seus enfrontaments públics tinguen repercussions en contra de la seua ciutadania i, sobretot, en contra de les seues butxaques”.

“Agustí hauria de donar la cara davant tota la gent del poble que està indignada i que ja està convertint en una protesta ciutadana la seua queixa contra la pujada de la contribució. L’altre dia, malgrat la pluja, ja hi va haver molta gent en la manifestació a Paterna per l’augment d’aquest impost. Les associacions de veïns continuen reunint-se i preparant accions de protesta. Però ell continua sagnant les economies familiars i sense enfrontar-se a la indignació ciutadana”.

“Des de Compromís per Paterna exigim a l’alcalde que done resposta a la ciutadania. I que igual que va fer quan les pluges, convoque una reunió amb la ciutadania de Paterna per a dir la veritat: que ha pujat els impostos, que d’ahí s’obtenen ingressos i que no ha dit tota la veritat en el tema econòmic a la ciutadania. Pensem que és la manera més directa de complir amb una demanda ciutadana, perquè en un ple, pel matí, que quan arriba el torn dels assistents com a públic ja no queda quasi ningú, ell es lliura que la ciutadania se li adrece, l’increpe i, sobre tot, de haver de donar explicacions”, conclou la regidora Loles Ripoll.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, EL PERIÒDIC, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, PATERNA BIZ