La formació exigeix que la despesa social en el pressupost 2013 puge a 3,09 milions

Compromís per Paterna, després d’una anàlisis exhaustiva dels pressupostos municipals per a 2013, manifesta que “per a assolir i mantindre la despesa social a preus constants, el pressupost de 2013 hauria d’augmentar un 50,38% i arribar a la xifra de 3,09 milions d’euros per a ser equitatiu amb allò gastat el 2006. Però una vegada més l’alcalde i el seu regidor d’Hisenda, Manuel Palma, tornen a mentir descaradament a la població. I, el que és pitjor, en una partida com la despesa social que ara té més importància que mai”.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “cal tindre present que la situació socioeconòmica de la ciutadania del municipi no és la mateixa ara, i per tant les demandes socials han augmentat exponencialment, una situació derivada de la crisis econòmica que patim”.

20130502 NdP Mentida despesa social Levante3maig2013
Levante emv – 3 de maig 2013

Per això des de Compromís “denunciem les mentides recurrents de l’alcalde i del regidor d’Hisenda que, com si fóra un mantra, no es cansen de repetir que el pressupost s’ha realitzat mantenint la despesa. I segons l’estudi que hem fet nosaltres, comparant la liquidació pressupostària de 2006 i el pressupost de 2013 en vigor, no és així”.

“Al ple del mes d’abril tant l’ú com l’altre realitzaren afirmacions sense cap base documental ni econòmica reals, en la mateixa línia que ens té acostumats, malauradament, el govern de Mariano Rajoy que dia si, i dia també, ens conta mentides sobre la situació econòmica d’Espanya”.

“Ambdós coincideixen amb que Hisenda i la liquidació de l’any 2012 han destapat un deute viu de l’Ajuntament per 56.486 milions d’euros, malgrat una presió fiscal brutal sobre els ciutadans, que ha provocat que les associacions de veïns de Paterna feren una manifestació exigint una baixada d’impostos en quant a l’IBI i la dimissió de l’alcalde”.

“Les xifres no enganyen, i ni Agustí ni Palma han tingut en compte la pujada de més del 17% de la inflació, ni que Paterna en 2006 tenia 10.000 habitants menys que ara, ni que el numero d’aturats no era el d’ara que passa els 8.000 en Paterna. Ni tenen consciència social, ni voluntat política de canviar la seua política antisocial. Des de Compromís exigim una revisió de la despesa social per al municipi i que es repensen les seues polítiques assistencials, treballant per uns serveis socials de més prevenció, fugint de l’assistencialisme”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA