La formació iniciarà una ronda de xarrades pels barris per explicar les seues alternatives pressupostàries per al 2014

Compromís per Paterna considera que la rebaixa de l’IBI del 12% anunciada per Lorenzo Agustí “inclou noves retallades en serveis municipals. És a dir, que a canvi de rebaixar la pressió fiscal s’intensificaran les retallades en despeses dels serveis municipals, una rebaixa d’impostos que no repercutirà en una millora de la qualitat de vida dels veïns”.

“El Sr. Alcalde disfressa la seua voluntat de continuar amb les retallades amb una enquesta ciutadana, de la que encara no sabem ni quan ni com faran les preguntes als ciutadans. L’únic aspecte clar és que patim més retallades en serveis per a baixar l’IBI”.

Segons el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, “aquesta maniobra de l’alcalde li permet fugir de les seues responsabilitats de govern, incapaç de fer el seu treball d’establir les prioritats de despeses, traslladant-li  la feina a la ciutadania. Un encàrrec que arriba massa tard, després del maltracte continuat a la participació ciutadana, de no atendre les esmenes als pressupostos i de no haver apostat mai per l’elaboració participativa dels pressupostos”.

Ramón assenyala que “el poble de Paterna porta patint greus retallades en serveis fonamentals i aguantant pujades d’impostos. Ara la solució de l’alcalde per a baixar impostos és continuar retallant, sense cap altra alternativa que no supose un perjudici a la ciutadania. Ens governa un desgovern sense idees”.

“Des de Compromís som fidels a les nostres propostes de pressupostos alternatius, propostes que ja hem presentat i que suposaven una rebaixa d’impostos sense comprometre cap retallada en serveis públics fonamentals. Propostes que varen ser rebutjades pel PP sense cap explicació. En la mateixa línia mantindrem la nostra oposició en contra a més retallades, encara que les vestisquen de rebaixa d’impostos i enquesta ciutadana”.

El regidor recorda que “el passat 7 de maig insistirem en la viabilitat d’una rebaixa del 12% de l’IBI amb un requeriment per escrit. I al Ple del passat dimecres presentavem una moció demanant la rebaixa del 12%. Una moció que va ser retirada, donada l’esmena a la totalitat del PP i l’oferiment del PSOE d’incloure la petició a un ple extraordinari específic. Després amb ‘nocturnitat i alevosia’ Lorenzo Agustí va presentar la proposta de rebaixa de l’IBI, curiosament d’un 12%, però en este cas a canvi de més retallades, a la qual cosa ens negarem frontalment”.

“Ara celebrem que l’alcalde ens done la raó en la viabilitat de la rebaixa del 12% d’IBI, felicitem a tot el veïnat que eixiren al carrer demanant la rebaixa, però no estem disposats a pagar la rebaixa amb més retallades. Des de Compromís hem proposat rebaixes en despeses sumptuàries, dietes, protocol, viatges, encomanes a GESPA de màrquetin, comunicació, etc. Alternatives que presentarem als veïns en xarrades pels barris, per a demostrar que hi ha alternatives a les polítiques de retallades del PP”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, CRÓNICA PATERNERA