Compromís denuncia que l’autorització parcial i temporal no és vàlida fins que l’obra estiga recepcionada, a més de posar en qüestió la permanència del menjador per a més d’un any

LAS PROVINCIAS (18 juny 2013)
LAS PROVINCIAS (18 juny 2013)

 

 

 

 

 

 

 

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que l’alcalde del municipi “no ha tingut cap inconvenient en mentir sobre el possible ús de la residència de discapacitats junt a la carretera de Manises com a menjador social del poble. Ell sap de sobres que si l’obra no està recepcionada, que és el cas, no pot fer-se servir ni com a menjador ni com a residència. De manera que l’autorització de Conselleria tampoc serveix de res”.

Ramón assenyala que “malgrat haver exigit al ple la necessitat d’un canvi d’ús previ en l’edifici, només s’ha quedat en una autorització per a l’ús parcial d’una part de la residència per un any prorrogable, la qual cosa fa dubtar sobre la qüestió de la permanència per a més temps del dit menjador”.

Després de la visita feta per Compromís per Paterna fa pocs dies a les instal·lacions de la residència de discapacitats i centre de dia que ha d’allotjar el menjador, “ens hem assabentat que l’edifici encara no està recepcionat oficialment. I s’ha intentat en dos ocasions: en desembre de 2010 i en febrer de 2011. La no recepció ha sigut perquè queden obres i millores per executar per un import total de 712.405 euros, i perquè l’empresa constructora està immersa en un concurs de creditors, la qual cosa ajorna ‘sine die’ la solució legal d’aquest tràmit fonamental per a que el consistori recepcione i contracte els suministres necessaris per al seu funcionament”.

“A més a més, i per a posar més dificultats, com es tracta d’una obra subvencionada amb fons públics no es pot fer una recepció parcial perquè es podria perdre la subvenció rebuda. Una situació que manté l’immoble en un limbo legal que l’alcalde no aclara”.

Segons Ramón, “amb aquest escenari, el conveni amb l’Associació Valenciana de la Caritat l’hagué d’aprovar el PP en solitari al ple de gener, després d’haver rebutjat els ‘peròs’ d’Intervenció i l’esmena de Compromís perquè no es signara aquest conveni fins que estiguera la recepció formal”.

“Una recepció formal que donaria pas a la inclusió de l’immoble en el registre de propietats municipals, aspecte que no s’ha produït encara i que és prou difícil que arribe a ser una realitat durant els propers mesos. Quina és la conseqüència? Doncs que s’anul·la ‘de facto’ la mateixa existència del necessari menjador social”.

“Així, mentre s’arreglen totes aquestes greus deficiències administratives, mentre només s’ha previst que 120 persones tinguen accés al futur menjador social (i no 150 com havia dit el PP), exceptuant el mes d’agost i els cap de setmana, la gent a Paterna continua passant fam i l’alcalde obvia propostes que podrien pal·liar un poc la situació. Suggeriments que passen per obrir els menjadors escolars en estiu o crear un banc d’aliments. Però el govern municipal del PP gira l’esquena, una vegada més a la greu situació social que hi ha a Paterna”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, EL PUNT, LAS PROVINCIAS