Compromís exigeix que també s’implante un altre servei de nit en el mateix tram del recorregut de la línia 1 de metrovalencia

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “cal que Paterna prenga una posició de força davant les exigències de la ciutadania del municipi i de col·lectius com la Plataforma 15 minuts, per tal de reivindicar que la línia 1 de metro recupere la freqüència d’un metro cada quart d’hora entre la parada de Paterna i Llíria”.

Segons explica Ramón, al mes de febrer de 2012 “es va aplicar una primera reducció de les freqüències del 40% en la quantitat de convois en les hores punta. I als primers mesos de 2013 s’ha tornat a reduir, allargant els horaris de festius i d’estiu als dies no lectius. Tot això implica que hem tornat a freqüències dels anys 80, de fa més de 30 anys, per a una població de l’àrea metropolitana que s’ha duplicat i que arriba ja a les 200.000 persones”.

“Tot això passa mentre veiem com en àrees metropolitanes de ciutats com Madrid, Barcelona o Bilbao, els trens metropolitans per a poblacions amb distàncies d’uns 20 quilòmetres amb la capital, les freqüències oscil·len entre els cinc i els 15 minuts. Però per al PP sembla que Paterna estiga tan lluny de València o de Llíria com ho pot estar Tombuctú”.

Per això, al ple del mes de juny, “Compromís presentem una moció on exigim que per al tram de la línia 1 de metrovalencia, comprés entre l’estació de Paterna i la de Llíria, s’implanten les mateixes freqüències de 15 minuts tal i com estaven establides abans de les retallades de febrer de 2012”.

A més a més, “reclamem que la freqüència de 15 minuts s’aplique immediatament a les freqüències actuals durant tots els dies laborables, incloent-hi els laborables no lectius i també els mesos d’estiu, amb l’excepció d’agost”.

“Volem que l’Ajuntament de Paterna li arranque el compromís a la Conselleria d’Infraestructures  i a Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) que implanten la freqüència dels 15 minuts, entre Paterna i Llíria, durant tota la jornada laboral abans que acabe la legislatura. I per a Compromís també considerem molt important que a tots aquestos acords s’afegisca un servei de nit en direcció a Llíria”.

“Des de Compromís per Paterna volem millorar la qualitat del servei de metro, especialment la seua freqüència, perquè si s’incrementa el pas de convois, el numero de viatgers també pujarà i evitarà que es facen retallades i que es pense en la millora del dit servei. Una bona oferta de transport col·lectiu estimula la seua utilització i contribuix a fer que la població opte pel metro, en aquest cas, com a mitjà per als seus desplaçaments. Si l’Ajuntament dóna prioritat a potenciar el trasnport col·lectiu, les conseqüències seran positives per a tots”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, NAP I COL