RAMÓN: “AGUSTÍ XIFRA EN NOU MILIONS LES SEUES PROMESES ELECTORALS INCOMPLIDES”

Compromís li fa la contraoferta a l’alcalde de modificar el pla d’ajust i ell reta a la formació a fer el pressupost de 2014

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “al ple extraordinari dels impostos l’alcalde es va trobar en un carrer sense eixida i hagué d’admetre que les seues promeses electorals incomplides costen a la ciutadania de Paterna nou milions d’euros”.

“Com a conseqüència de la precissió dels punts proposats per la Federació d’Associacions de Veïns de Paterna (FAVEPA), Agustí no va tindre més remei que llegir els informes dels tècnics municipals. Per la qual cosa el cap de l’equip de govern hagué d’admetre que hauríem de pagar 3,5 milions de la TAMER per tornar-la; 2,5 milions per a baixar l’IBI; i 3 milions de la tarifa mediambiental. La suma té com a resultat els nou milions, i com va dir l’alcalde: “evidentment eixos diners no els tenim”.

Segons l’Interventor, això era absolutament impossible, demostrant la irresponsabilitat de l’alcalde al prometre i mentir a la ciutadania amb les seues campanyes anti-taxa que ara es desmunten. Els mateixos representants veïnals li ho digueren ben clar: “vosté ens digué que no pagàrem el fem. I gràcies a la nostra campanya l’anterior equip de govern  va perdre. Però ara no sols no ens ha volgut rebre. Ens digué que ens tornaria la TAMER i no ho ha fet”.

Segons Ramón, “la contundència del públic, demanant-li insistentment, la dimissió també li va afectar. Tant es va tensar l’ambient que, en un moment determinat, Lorenzo Agustí va dir que si li seguien demanant la seua dimissió potser ell s’ho pensaría. Fins i tot en dos ocassions va dir que ‘quan vostés governen’, la qual cosa apunta a un incert futur sobre la continuitat de l’alcalde del PP al capdavant del consistori paterner”.

“A més a més, quan va acabar el ple, totes les persones presents li demanaren que es disculpara per l’abús continu en utilitzar termes insultants davant la ciutadania, les associacions i els portaveus dels grups de l’oposició. Una actitud a la que cal afegir que va censurar el torn de paraula de Compromís, incomplint la legalitat que establix el reglament municipal”.

Per a Juanma Ramón “la nostra proposta de modificació del pla d’ajust va ser un moment complicat per a ell. Un treball fet per Compromís que contempla

allargar el termini per assolir l’equilibri pressupostari de l’acumulació de dèficit de tresoreria negativa, des de 2009, i poder afluixar la pressió fiscal i les retallades a que ens té sotmesos l’alcalde. El mateix que està demanant l’autonomia i l’Estat a Merkel. Però el PP s’encabota en amortitzar aquest dèficit a 2015 per a que Palma puga exhibir una executòria econòmica implacable”.

“L’alcalde la va qualificar de ‘panfleto’, apel·latiu que es va negar insistentment a retirar. I no content amb això, Lorenzo Agustí ens va retar a presentar un pressupost alternatiu, amb tota la documentació. Davant aquesta actitud, des de Compromís li contraproposàrem que si l’Ajuntament ens oferia suport tècnic, el nostre grup estaba disposat. Però ell no va ni contestar a la nostra contraoferta”.

Així, donat aquest escenari el regidor Ramon decidí “interpelar directament a l’interventor, que li va dir que és tècnicament possible la modificació del pla d’ajust si no se pot complir. Per la qual cosa Compromís contraofertàrem a l’equip de govern del PP que s’iniciaren els tràmits per a, segons aquesta possibilitat, arribar a una modificació. Però continúen instal·lats en la seua política del no i del malbaratament, a costa de la ciutadania”.

Publicacions digitals: NAP I COL, LAS PROVINCIAS

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *