JUANMA RAMÓN: “PATERNA PODRIA PERDRE 700.000 EUROS DE LA SUBVENCIÓ DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA”

Deixar només una persona encarregada de tramitar totes les sol·licituds i gestionar una subvenció de 1,3 milions d’euros, és una irresponsabilitat gravíssima i una manca de sensibilitat social

La coalició considera una irresponsabilitat molt greu que la Generalitat pague amb un any de retard els 1.280.000 del 2012 i que ara l’Ajuntament només puga justificar 594.000 euros. “La situació que estem patint referent al pagament de la Renda Garantida als ciutadans i ciutadanes de Paterna pot tindre un final dramàtic. Estan en perill els drets fonamentals de les famílies paterneres més necessitades, tot gràcies a la desídia i la irresponsabilitat del govern del Partido Popular, a l’Ajuntament de Paterna i a la Generalitat Valenciana” apunta el regidor Juanma Ramón.

El regidor de Compromís en Paterna, explica que “la Generalitat Valenciana mai ha complit amb el compromís de pagar a l’Ajuntament de Paterna 1,3 milions d’euros anuals per a la Renda Garantida de Ciutadania. La Conselleria no va abonar ni un euro al 2012, i quan arriben aquests diners a l’Ajuntament en maig de 2013, una any més tard, resulta que l’Ajuntament governat per Lorenzo Agustí només pot justificar que ha pagat un 40% del total, 594.000 euros. Una irresponsabilitat gravíssima que deixa al ‘limbo’ 700.000 euros que poden perdre els paterners i paterneres més necessitats”.20130627 NdP Carrer Silla Mas del Rosari Las Provincias 28juny2013

A gener de 2013 Compromís per Paterna va presentar una moció per a que l’Ajuntament, donat el retard dels pagaments de la Conselleria, avançara els diners als 312 veïns i veïnes que estaven esperant l’ajuda al 2012. Aquesta moció va ser rebutjada pel PP esmentant que ho reclamarien a la Conselleria, donat l’estat de ruïna de l’Ajuntament. El primer pagament de 300.000 euros corresponent al 2012 arriba a l’Ajuntament el 6 de març de 2013 i, a pesar de la negativa, les arques municipals completaren la resta fins arribar als 594.000 euros justificats. No és fins al 27 de maig de 2013 quan la conselleria abona la totalitat dels 1,3 milions i s’adonen que no podem justificar la totalitat de la subvenció”

Des de Compromís “hem demanat per registre a Lorenzo Agustí que exigisca a la Conselleria una solució que, en cap cas passe per tornar els 700.000 euros a la Generalitat Valenciana, ni compensar-ho amb els que tenen que vindre de 2013. Els paterners i paterneres més necessitats tenen el dret de rebre la Renda Garantida, i aquest dret no pot veure’s afectat per la desídia i la irresponsabilitat dels governants del Partido Popular. Ara hem d’exigir a l’alcalde que, com a garant dels nostres drets, prenga les mesures corresponents per a que eixos diners es queden a les arques municipals i ens permeta arribar a quantes més families millor”.

A més, no és un problema només del 2012. Ens consta que al 2013, des de serveis socials ja s’han tramitat noves propostes de resolució, que si son aprovades per Conselleria suposaràn més de 700.000 euros que, sumats als 594.000 euros de les renovacions del 2012, sobrepassem els 1,3 milions anuals que en teoria ens ha de pagar la Generalitat Valenciana. En aquest moment, serveis socials ja no podríen acceptar la tramitació noves incorporacions a la RGC, un altre motiu per a no permetre’ns el luxe de deixar perdre els 700.000 euros del 2012, que podien ser emprats per ajudar a moltíssimes families al 2013.

A l’Ajuntament de Paterna estem patint les conseqüències de la política de retalls i l’acomiadament dels interins municipals. Retallades en personal que han minvat els recursos humans en serveis socials i que repercuteix negativament en la qualitat del servei que reben els ciutadans.

“Deixar només una persona encarregada de tramitar totes les sol·licituds de RGC, i gestionar una subvenció de 1,3 milions d’euros és una falta molt greu. Amb estos recursos humans, únicament hem pogut tramitar el 40% del total de la subvenció. Amb aquesta política de retalls en personal públic podem perdre el 60% d’una subvenció tan necessària com la Renda Garantida de Ciutadania. Si es consuma la pèrdua i no atenen als nostres requeriments exigirem responsabilitats polítiques”,  conclou el regidor de Compromís, Juanma Ramón.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *