Compromís pregunta a l’alcalde sobre els resultats obtinguts amb aquest pla i requerix la presa de mesures urgents per a garantir els serveis fins a 31 desembre de 2013

El portaveu de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera “una estafa a la ciutadania de Paterna tindre un Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) amb data de caducitat, ja que és molt greu que el proper 31 d’agost s’acabe l’encomana de GESPA per al PLIS i que l’equip de govern del PP no haja previst res per a donar-li continuitat. Sobretot en uns moments on les actuacions en l’àmbit dels serveis socials són més que urgents”.

LAS PROVINCIAS (11 juliol 2013)
LAS PROVINCIAS (11 juliol 2013)

Segons explica el regidor Ramón, “al pressupost dissenyat pel Partit Popular per a 2013 tampoc hi ha previsió d’ampliar pressupostàriament al PLIS, un error perquè ja està anunciant la mort d’aquest programa abans que arribe el 31 d’agost”.

A més a més, als documents de l’encomana als quals Compromís ha tingut accés, “trobem serveis fonamentals com: Projecte d’immigració AMICS, centre de menors de la Coma, tallers prelaborals, oficina de la vivenda, etc. fent constar en tots ells que el periode és de gener a agost. Dit d’un altra manera, si no es renova o amplia l’encomana, els serveis no tindran continuitat per arribar a desembre de 2013”.

Aquesta encomana a l’empresa municipal es va realitzar a l’abril de 2013 “amb les recurrents observacions de l’oficina de secretaria sobre l’opacitat en les contractacions de personal de GESPA. Una encomana que deriva recursos de l’Ajuntament a una empresa pública, que acaba subcontractant professionals, mentres el PP continua despreciant al funcionariat de serveis socials de l’Ajuntament, buidant de contingut i de recursos els serveis municipals. Per què aquest PLIS no el desenvolupen els funcionaris de l’Ajuntament? Per què tants recursos per a GESPA quan han acomiadat als funcionaris interins de serveis socials?”.

Per això, des de Compromís “exigim que l’alcalde done complida resposta sobre els resultats obtinguts fins a la data amb el PLIS, que ens remeta el detall de les despeses realitzades per poder exercir el nostre dret de fiscalització de l’empresa municipal, i que dote pressupostàriament el PLIS per ampliar els serveis fins al 31 de desembre”.

“El Partido Popular ha de canviar les seues polítiques de socarrel: dotar pressupostàriament els serveis socials municipals, donar transparència a les contractacions de personal i encomanes de GESPA, replantejar la política de personal i d’organització dels funcionaris per tal de donar un millor servei al poble de Paterna i canviar les polítiques de retallades per les de rescatar persones. O canvien de polítiques o haurem de canviar de govern”, conclou el portaveu municipal de Compromís en Paterna.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, NAP I COL, PATERNA BIZ, LAS PROVINCIAS