Ramón: “Si el Sr.Alcalde fòra contundent i cobrara a les institucions deutores del Partido Popular, tindriem diners per baixar impostos sense retallar en serveis publics”

 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que després de “les reiterades pujades d’impostos a que ens te sotmesos Lorenzo Agustís, en conceptes com l’IBI i al rebut de l’aigua, continuem descobrint que els principals deutors de l’Ajuntament no són els veïns i veïnes de Paterna”.

20130716 NdP PORTADA Deute 500.000 SAB Levante 17juliol2013
Portada Levante-emv – 17 juliol 2013

Ja sabiem que la Generalitat déu al consistori prop d’un milió d’euros en concepte d’IBI, fets denunciats recentment per Compromís. Hui hem descobert que un altra administración gobernada pel Partido Popular, l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, déu a l’Ajuntament més de 500.000 euros en impostos derivats de la gestió de les aigües residuals i l’EDAR de Paterna-Font del Gerro.

Des de l’any 2003 totes les activitats comercials i industrials de Paterna abonen a l’Ajuntament l’antiga taxa de vessament d’aigües residuals, actualment inclosa a la tarifa mediambiental. L’ordenança reguladora de la taxa dona el mateix tractament a les aigües residuals provinents d’altres termes municipals, com ara el de Sant Antoni de Benaixeve, que són usuaris del clavegueram municipal de l’Ajuntament de Paterna i que per tant han de pagar la taxa com fan totes les activitats afectades per l’ordenança.

Segons hem pogut comprobar, l’ajuntament veí va realitzar l’ultim pagament al 2006, just abans de l’entrada al govern municipal de Lorenzo Agustí. “Des de que ens governa el PP, no hem rebut ni un euro de Sant Antoni de Benaixeve per aquest concepte” apunta Juanma Ramón.

Per a Ramón, “hui tornem a posar en evidència el diferent tracte d’Agustí front al cobrament dels impostos, segons d’on vinga el deute. Ara descobrim que l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, també governat pel PP, no ha pagat la tasa de vessament d’aigües residuals al periode 2007-2011, acumulant un deute de 395.000 euros amb el nostre ajuntament”.

20130716 NdP Deute 500.000 SAB LasProvincias 17juliol2013
Las Provincias 17 juliol 2013

 

Un deute acumulat amb una pasivitat sorprenent de l’equip de govern, al contrari de com actúa amb la ciutadania, per a la que no hi ha pietat. “És lamentable veure com la ciutadania de Paterna ha patit als últims anys pujades desmesurades als impostos del rebut de l’aigua, amb la inclusió de tarifes com la TAMER i amb els consequents talls d’aigua a veïns pels impagaments, mentres ara descobrim, amb sorpresa, com s’ha consentit que un ajuntament, governat també pel PP, arrive a tindre aquest deute amb l’Ajuntament de Paterna”.

Segons Ramón “Són diners que ens vindrien molt bé per a millorar la gestió de les aigües residuals, i així rebaixar el canon de vessament que també paguem a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer des de les arques municipals. Si tinguerem més diners per millorar la gestió dels vessaments a la EDAR, conseguiriem rebaixar el canon a la CHX i per tant lliberariem recursos econòmics per a mantindre altres serveis municipals, en perill pels retalls del PP”

A més, al pagament del mencionat canon tampoc contribueix, en la seua part proposrcional, l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve com a usuari de la EDAR Paterna-Font del Gerro. Un altre perjuí per a les arques municipals de Paterna, engrosant el deute en altres 170.000 euros.

20130716 NdP Deute 500.000 SAB Levante 17juliol2013
Levante-emv 17 juliol 2013

Per això “des de Compromís li exigim a l’alcalde que inste l’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve a pagar tot el deute pendent, més de 500.000 euros, que té amb Paterna en concepte de taxa i canon de vessament. En cas de no pagar el deute pendent, exigim que Lorenzo Agustí que emprenga les accions legals pertinents per cobrar-ho. Són deutes que al remat, es compensen amb la butxaca de la resta de la ciutadania, qui realment sustenta els ingresos de l’Ajuntament. Són diners que ens podrien estalviar alguns dels retalls en serveis als que ens te sotmesos, i  el PP”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL,