RAMÓN: “AGUSTÍ AMAGA QUE S’HAN PAGAT SIS MILIONS A PROVEÏDORS PASSATS ELS 30 DIES”

LEVANTE-EMV (31 juliol 2013)

LEVANTE-EMV (31 juliol 2013)

Compromís recorda que l’Ajuntament té factures pendents amb FCC des de 2010, per un total de 820.000 i que la més recent és de maig de 2013

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera “una broma de mal gust les declaracions de les fonts municipals aparegudes hui en premsa sobre el pagament amb puntualitat de 30 dies als proveïdors en Paterna. No se pot ser més demagog quan l’alcalde i el seu equip de govern del PP saben que hi ha sis milions d’euros que s’han pagat als proveïdors passat el mes”.

Segons Ramón, “sembla que Agustí necessita perennement que li fem memòria que l’ICO va destapar 26 milions en factures pendents i que estaven al calaix. Des de els 8 milions que no es pagaven a FCC des del 2007 fins els 11,25 euros dels ‘cachaps’ que estem pagant ara amb un préstec al banc amb interessos. Tot factures pendents derivades de la seua pésima gestió i que han hipotecat al poble”.

“I si els governants municipals del PP ho diguéren, sabríem que fins al segon trimestre de 2013 s’ha pagat a una mitjana de 97 dies i no a 30 com assegura l’alcalde a la premsa. A més a més, encara estàn pendents de pagament 2,6 milions de factures de 2013, dels quals 1,4 milions ja han passat dels 30 dies”.

“Una pésima gestió financera que té als proveïdors com a primeres víctimes. I damunt ara se’ls riu en la cara dient que el termini de pagament és a una mitja de 30 dies, quan ell sap que no és veritat. De nou li fem memòria al senyor Agustí que va tindre el trist honor de presidir el consistori que, en 2012, era el numero ú en el ‘top ten’ dels ajuntaments amb més deute amb els proveïdors”.

“Un dels casos més cridaners és el deute que, tot i l’ICO, encara manté l’Ajuntament de Paterna amb FCC, a qui li deu 820.000 euros en diverses factures des de setembre de 2010. La més antiga és de gener de 2010 i la més recent és de maig de 2013, amb la qual cosa totes sobrepassen el termini de 30 dies que declara complir l’alcalde”.

“El problema de fons és que ara l’alcalde també afirma que no demanarà un segon pla de pagament a proveïdors perquè diu que està complint amb el primer. Argument que li hem desmuntat i que s’agreuja donada la situació complicada en els ingressos per cobrament d’impostos, que no va tan bé com seria desitjable per Agustí i els seus. D’on pensa compensar tot allò que no està ingressant per la pujada d’impostos com la contribució? Des de Compromís exigim que no ho faça mitjançant més retallades ni estrangulant les economies familiars de Paterna amb més pujades d’impostos”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *