LEVANTE-EMV (1 agost 2013)
LEVANTE-EMV (1 agost 2013)

Compromís denuncia la improvisació del PP donat el fracàs en l’enquesta ciutadana sobre les retallades per als comptes municipals

El portaveu de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “el no pressupost que hui ha comunicat per sorpresa l’alcalde, primer en junta de portaveus i després ha presentat al ple, és funambulisme econòmic, permetent-se el luxe de rebutjar, any rere any, les propostes que li presenta el nostre grup municipal. L’alcalde l’ha definit com un esborrany, però no pot ni qualificar-se com a tal”.

“El mateix alcalde, que qualificara de pamfleto i patranya la proposta pressupostària de Compromís, valorant al pes la serietat de la nostra proposta, ha presentat hui un esborrany de pressupost, amb dos taules d’ingressos i despeses, sense cap altra documentació que les justifique, sense coneixement de l’Interventor, com a dació de compte i sense passar documentació prèvia a l’oposició. Una altra maniobra del funambulisme del Sr. Agustí, obligat per la pressió social de les associacions de veïns, per les propostes i crítiques de Compromís i pel fracàs no admés de la seua enquesta ciutadana”.

Segons Ramón, “sabem que en Intervenció no hi ha cap expedient obert amb documentació sobre els comptes per al proper exercici econòmic, raó per la qual ens pareix una burla a la ciutadania i a tota l’oposició que s’haja atrevit a dir que aquest no pressupost portava mesos de treball. I l’Interventor sense conéixer cap document, i quedant-se amb cara de poker”.

Per al regidor de Compromís en Paterna, “l’alcalde continua instal·lat en la més absoluta soledat per a dirigir el consistori, amb una actitud molt crispada durant la sessió plenària, i manté la seua antitransparència, ara amb el pressupost de 2014. Si tant de temps estaven treballant aquest document que, insistim, no té expedient, podien haver-ho portat a les comissions. Però no ha sigut així”.

El portaveu municipal de Compromís, que ha fet una compareixença en Secretaria per no estar aquest no pressupost amb tots els expedients que anaven a la sessió plenària de hui, ha sol·licitat a l’alcalde que reconsiderara la seua actitud d’anar a la seua i presentar documents que ningú coneix.

A més a més, Ramón li ha demanat a Agustí que llegira algunes dades del no pressupost “sobre despeses, ingressos i, en concret, que parlara sobre les dades econòmiques relatives als serveis socials. Però ell no sols no ha volgut llegir res en veu alta, quan és una petició que se li pot fer per haver-se incorporat tard la documentació al ple, sinó que a més ens ha renyit perquè fa mesos que ell ja veu que no volem col·laborar, obviant les propostes de Compromís que són menyspreades per Alcaldia”.

Des de Compromís “estudiarem amb lupa la proposta de pressupost 2014 de l’alcalde. Malgrat la seua actitud, no va a conseguir desanimar-nos. Estem convençuts que les nostres alternatives són viables i continuarem lluitant per demostrar-ho, per traure les veritats sobre la pésima gestió econòmica del PP a Paterna”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, NAP I COL, PATERNA BIZ,