Compromís advertix que l’alcalde vol reduir un 25% el pressupost de l’empresa municipal 

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, subratlla que “els quatre papers de l’esborrany de pressupostos 2014 que va presentar l’alcalde al ple de juliol amaguen una desfeta laboral per als treballadors de l’empresa municipal GESPA. I és que si Agustí vol reduir un 25% el pressupost de les encomanes a GESPA això podria tindre com a resultat l’acomiadament, almenys, de 70 treballadors”.

“GESPA, que és nodrix dels treballs encomanats per l’Ajuntament de Paterna, ha estat sotmesa  als capritxos de l’equip de govern del PP. L’empresa, que es va crear al 2009, comptava amb un pressupost al voltant dels 9 milions d’euros, assolint un màxim de despesa al 2010 amb 13 milions d’euros que provenien del pressupost municipal. Al 2014 Lorenzo Agustí deixa sota mínims l’empresa amb un pressupost de 6,5 milions d’euros”.

“En Compromís hem comparat els comptes de 2013 amb els que pensa fer per a 2014 i la intenció de l’alcalde del PP està clara: retallar. Si anem al detall de les encomanes de GESPA, l’àrea de Benestar Social es reduix un 20% i l’àrea d’Inclusió Social patix una dràstica reducció del 37%. Si Inclusió comptava en 2013 amb 700.000 €, al 2014 preveuen 445.000 €. Això demostra que estem davant un pressupost insuficient per a garantir la continuitat del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) al 2014, malgrat que el PP insistica en dir tot el contrari”.

“De moment sembla que els plans d’Agustí de reduir la plantilla en l’empresa municipal ja han començat a fer-se realitat amb l’acomiadament de quatre persones del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), acordant per Junta de Govern Local la minoració d’aquesta encomana en 40.000 euros per al que resta de 2013. Precisament a la sessió plenària preguntàrem sobre aquest assumpte i Agustí es va limitar a dir que ja ens respondrien”.

“Altra àrea que experimenta una forta reducció pressupostària és la de gestió de zones verdes i neteja que veuran reduïdes les seues encomanes un 37%, desapareixent del pressupost els treballs de neteja viària a la Canyada, de silvicultura i ornato, posant en perill el treball, almenys, de 18 treballadors”.

Segons el regidor Juanma Ramón, “és molt preocupant que sabent que ni tan sols Intervenció coneix els numeros de l’alcalde, ara ens trobem amb aquesta bomba que es carrega l’assistència en serveis socials per a la gent del poble, a més d’altres serveis, i l’economia familiar d’uns 70 treballadors”.

“Per això des de Compromís demanem que es convoque seriosament una Comissió de Treball sobre els pressupostos municipals, i no el paripé de la Mesa de Pressupostos 2013 que es va inventar l’equip de govern del PP i que no valgué per a res. Aquesta Comissió de Treball tindria representació de FAVEPA, el Consell de Participació Ciutadana i els grups polítics municipals. Tot amb l’objectiu de tindre uns comptes municipals fets des de la més absoluta  transparència i apostant per la participació ciutadana que, al nostre municipi continua estant tan denostada”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PORTAL COMARCAL, NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, HORTANOTICIAS