LAS PROVINCIAS (6 agost 2013)
LAS PROVINCIAS (6 agost 2013)

Ramón insistix en què el PP modifique les condicions de contractació dels focs per lots, presentant un requeriment, i sol·licita un informe tècnic sobre la seua viabilitat

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “tenint a la mà la possibilitat de fer menys despesa i mantindre la festa i tradicions, el PP no ha volgut acceptar la nostra moció al ple de juliol per a modificar les condicions de contractació anual de la pirotècnia a Paterna, contingudes al Plec del Foc. Així que hem presentat un requeriment per a que el tinent d’alcalde de Gestió Municipal, Vicente Sales, i el departament de Contractació valoren la conveniència de fer canvis que serien beneficiosos per a la festa i la tradició en Paterna, a més de no gravar les arques municipals”.

“La proposta que fem des de Compromís és per a millorar l’eficiència en la contractació anual dels focs d’artifici que es recull al Plec del Foc. Així, en comptes de licitar-ho tot junt, demanem que s’estudie la possibilitat de fer-ho per lots, de manera que empreses xicotetes de pirotècnia i que són especialistes, per exemple, en correfocs, també puguen optar i que mantenint la qualitat haurien de millorar el preu de cada lot”.

“La moció presentada i rebutjada per l’alcalde, qui ens va demanar que la retiràrem del ple, vé emparada per l’article 86 apartat 3 del Text Refós de la Llei de Contractes del Sector Públic (TRLCSP) que diu que hi ha la possibilitat de fer la contractació/licitació per lots, la qual cosa repercutiria en abaratir i estalviar costos sense comprometre ni la seguretat ni la qualitat dels espectacles pirotècnics”.

“A més a més, la participació del Consell Sectorial de la Cordà ha de ser fonamental per a remodelar la contractació del foc a Paterna. Per això, hem proposat que siga aquest órgan qui establisca els criteris de qualitat, seguretat i preu per a la licitació de cada lot. Cada oferta que es reba per lot, tindrà un informe vinculant del Consell de la Cordà, que nomenarà els representants que considere per a estar presents com a assistència tècnica a la Mesa de Contractació del Plec del Foc”.

Però “sembla que el PP no ho té clar i per això també hem demanat un informe tècnic sobre la viabilitat de contractar per lots i dels possibles inconvenients legals, o d’altre tipus, que no deixen que el Plec del Foc siga contractat per lots. Volem que Paterna mantinga les seues tradicions i la seua festa, però som conscients que ara travessem unes circumstàncies molt complicades i que hi ha moltes famílies del municipi que viuen situacions desesperades. Si l’ajuntament estalvia, i parlem de diners, potser es podria destinar allò estalviat a millorar l’atenció a d’altres qüestions més necessàries. Només per aquest motiu continuarem proposant mesures d’estalvi que no posen en perill la qualitat de les festes, font d’ingressos de molts comerços locals”.

Sense privilegis

D’altra banda, Ramón assenyala que “els caixons de coets que ens donaran a Compromís per estar representats a la Comissió de Festes, i pel treball de tot un any per les tradicions de Paterna, els donarem, com hem fet sempre a la Federació Interpenyes per al seu repartiment a la resta de tiradors del poble. Continuarem participant i gaudint, com fins ara, com uno més a tots els actes de les festes de Paterna. És el nostre compromís amb el poble i les nostres tradicions”, conclou el portaveu municipal, Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, NAP I COL, LAS PROVINCIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,