Compromís exigeix més inversió al Parc Fluvial i el PRUG del Parc Natural, i insta a Agustí a reunir-se amb l’alcalde de Manises per a tractar el perill dels paellers oberts en agost

LAS PROVINCIAS (9 agost 2013)
LAS PROVINCIAS (9 agost 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, critica “la greu situació que poden patir els espais naturals del municipi, per culpa de la nul·la gestió mediambiental del PP que ha previst una retallada del 81% en la protecció del medi ambient en 2014, fent desaparèixer partides de neteja, jardineria i silvicultura fonamentals en la Canyada i l’entorn del Parc Natural del Túria”.

LEVANTE-EMV (10 agost 2013)
LEVANTE-EMV (10 agost 2013)

“Però a més hem d’afegir l’actual estat d’abandó en què està el Parc Fluvial del Túria, una obra de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) amb greus mancances de manteniment i neteja, amb brutícia acumulada i fem en alguns trams i amb la total operativitat dels paellers que hi ha en Manises, en la part que llinda amb Paterna, on hi ha molta afluència de veïns i no hi ha cap control ni restricció per a fer foc en aquesta època de l’any, amb el consegüent perill per les elevades temperatures. Qüestions que s’haurien d’abordar en l’aprovació del Pla Rector d’Usos i Gestió (PRUG), abandonat en algun calaix de la Conselleria, com tot allò referent al Parc Natural del Túria. Tot això si es suma, només té un resultat: l’augment exponencial del risc d’incendis per a Paterna i el Parc Natural”.

Segons Ramón, “estem parlant que les dades que l’alcalde ha mostrat en el seu pseudo pressupost de 2014 són alarmants en la protecció d’un espai natural protegit com és el Parc Natural del Túria. Parlem que la davallada en recursos econòmics municipals per a protecció del medi ambient és del 81%, és a dir, que dels 291.400 euros pressupostats per a 2013, en 2014 només es destinaran 55.000 euros. I tot després que a la Junta de Barri de la Canyada explicaren les bondats dels treballs de silvicultura realitzats al 2013 per l’entorn de la Canyada, al Barranc de Serra i al Mirador del Túria dins del Parc Natural”.

“Curiosament, les tasques de silvicultura i la neteja a la Canyada són partides que desapareixen del pseudo pressupost d’Agustí del 2014, i que des de Compromís considerem que són fonamentals perquè el fem, les restes de poda i les branques seques dels arbres augmenten el risc d’incendi. Són retallades que deixen a la seua sort tant al Parc Fluvial del Túria com al bosc de la Vallesa. Una vegada més es complix la màxima del Sr. Palma qui, premonitòriament al principi de la legislatura, ja va dir que quan hi hagueren diners ja es pensaria en verd, oblidant que el bosc i el Parc també son patrimoni de Paterna”, afirma.

Per això, “exigim que l’equip de govern del PP recapacite en les seues intencions de retallar en protecció mediambiental. A més, instem  a l’aprovació del PRUG del Parc Natural per part de la Conselleria i que es troben solucions urgents per tal d’evitar el potencial perill que suposen els paellers oberts en el Parc Fluvial del Túria”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: PATERNA BIZ, PORTAL COMARCAL, NAP I COL, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, LAS PROVINCIAS