Compromís afirma que Deloitte no detalla el sòl residencial mentre parla de vivendes i hotels al seu estudi, lligant la implantació de Puerto Mediterráneo amb la de la Zona Franca

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “no tenim tota la informació sobre la Zona Franca i cal que l’alcalde diga tota la veritat sobre els seus projectes que amaguen vivendes, hotels i casinos. L’alcalde ha d’aclarir el seu model de ciutat per a Paterna, perquè a l’estudi de Deloitte hi ha evidències clares de les nostres sospites sobre el futur Manhattan de Paterna amb 8.000 vivendes noves, a més de confirmar que el Paternavegas va de la mà, i viceversa, del Manhattan. On va la corda va el poal”.

LAS PROVINCIAS (10 agost 2013)
LAS PROVINCIAS (10 agost 2013)

“I és que en un document anterior realitzat per l’Ajuntament de Paterna també es troba la següent afirmació clarificadora d’aquesta relació entre Zona Franca i Puerto Mediterráneo: “Los bloques con el máximo de alturas flanquearán el vial de acceso al ámbito del equipamiento terciario regional comercial y de ocio”, una frase que no deixa lloc als dubtes sobre la implantació de Puerto Pelotasso i la Zona Franca alhora. Una operació urbanística que pretén convertir Paterna en el pati d’escola dels magnates xinesos, amb el ‘centre comercial més gran d’Europa’, hotels temàtics i sales de joc al costat de la Zona Franca”.

D’altra banda, “l’informe de Deloitte confirma sense cap inconvenient l’arribada del mega centre comercial Puerto Pelotasso, ja que parla de servicios aledaños a la Zona Franca i enumera entre ells hotels, locals d’articles comercials i productes alimenticis, a més de zones de restauració. Més clar: l’estratègia conjunta premeditada que Puerto Pelotasso i la Zona Franca són dos Actuacions Territorials Estratègiques (ATE) que han d’anar de la mà. I tot apunta que no es farà l’una sense l’altra, tornant al model depredador del territori que tant li agrada al PP. Una herència enverinada per al futur dels nostres fills i filles”.

Ramón explica que “després de tindre accés al Pla Director de la Zona Franca que ha elaborat la consultora Deloitte, hem constatat que l’arribada del Manhattan amb edificis de més de 10 pisos és quasi un fet, ja que en el Pla es parla de la zona residencial com que “En el diseño del Parque, se ha diferenciado una primera Zona en la que se ubicarán las parcelas de uso terciario/industria blanca y una segunda en la que se edificarán bloques residenciales”. Queda ben clar que hi haurà vivendes, que ben bé donaran forma al que podria denominar-se com PAI Zona Franca”.

“Insistim en que Paterna té cinc polígons i ara la Zona Franca es convertirà en el sisé amb el vist i plau del Partit Popular, carregant-se l’economia local del teixit comercial del municipi. Del total de metres quadrats que ocuparà, 1.265.300 m2, 649.610 seran de polígon i la resta, 615.690 m2 del que arribarà a ser el PAI Zona Franca, on hi haurà zona residencial, equipament urbà i zones verdes. Un recinte que estarà envoltat per una tanca de més de quatre quilòmetres amb un mínim de cinc metres d’altura. En resum, un gegant de formigó que deixarà òrfena de millores en infraestructures i serveis a Paterna”.

“Des de Compromís per Paterna exhortem a l’alcalde a aturar aquesta barbaritat i a prendre mesures que potencien la viabilitat dels polígons existents a Paterna. Una viabilitat que, a proposta de Compromís, ell es va comprometre a garantir aprovant una moció nostra per a que no es crearen més polígons a Paterna. Però Agustí aposta clarament per altre model econòmic, amagant interessadament part de la informació als mitjans de comunicació i a la ciutadania”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PORTAL COMARCAL, NAP I COL, LAS PROVINCIAS,