El regidor Emili Mira  assegura que als comptes municipals del proper exercici no hi ha cap partida per a aquestes escoles

Compromís per Paterna considera que “l’Escola de Dansa i Teatre municipal té els dies comptats perquè el pseudo pressupost de 2014, que l’alcalde va dur al ple de juliol, no té cap partida que contemple aquestos cursos. Queda molt bonic que la regidora de Cultura, Inmaculada Rodríguez, anuncie en una comissió que ha oferit a les empreses que gestionen l’Escola de Teatre i Dansa la possibilitat de renovar el contracte, i així continuar oferint el servei al poble. Però el que no ha explicat és que tot apunta que el curs 2014-15 pot estar en l’aire”.

El regidor de Compromís a Paterna, Emili Mira, explica que “mirant els quatre papers del pseudo pressupost de l’any 2014 del PP hem vist que no hi ha cap partida que contemple l’Escola de Teatre i Dansa. No s’ha fet la previsió i la conseqüència està clara: perilla el servei per a la ciutadania de Paterna que assisteix a aquestes classes”.

Segons Mira, “dubtem que el PP haja intentat buscar alternatives més econòmiques a les empreses que actualment donen les classes de dansa i teatre a l’escola municipal. Més prompte pensem que, davant la pressió social per l’imminent tancament de l’Escola de Teatre i Dansa, no han tingut més remei que prorrogar el contracte. Una opció que sembla estava contemplada a les clàusules contractuals, tal i com arreplega l’acta de la Junta de Govern Local (JGL) de 31 de juliol. I la regidora Rodríguez ho ha venut com a un gran esforç i com a resultat de la seua gestió, quan la realitat potser és una altra”.

“Massa ràpida va estar la regidora del PP en criticar la postura de l’oposició, de qui va dir que tenim una ‘actitud gens constructiva, la qual desinforma la ciutadania i critica qualsevol decisió municipal, obviant que tenim (el PP) l’objectiu i l’obligació d’aconseguir el millor servei possible al ciutadà amb el menor cost’. I quina excusa donarà quan en 2014 la ciutadania de Paterna es quede sense classes de teatre i dansa?”.

Per tot això, “des de Compromís exigim que la regidora de Cultura diga què passarà al 2014 amb l’Escola de Teatre i Dansa de Paterna, si tancarà definitivament, i que confirme que és cert que els comptes de l’any que vé no tenen cap partida destinada a aquest ensenyament. Anem a estudiar al detall la proposta de pressupost 2014 de l’alcalde, per anar descobrint a la ciutadania mitges veritats com la de l’Escola de Teatre i Dansa.  En Compromís estem convençuts que els comptes poden fer-se d’una altra manera i que les nostres alternatives són viables. Seguirem lluitant per demostrar-ho, per traure les veritats sobre la pèssima gestió econòmica del PP a Paterna”, conclou el regidor Emili Mira.

Publicacions digitals: HORTANOTICIAS, PORTAL COMARCAL