El regidor Emili Mira assenyala que el Ministeri d’Administracions Públiques s’ho cobrarà de les transferències de l’Estat al consistori

LAS PROVINCIAS (14 agost 2013)
LAS PROVINCIAS (14 agost 2013)

Compromís per Paterna considera “una mostra més de la mala gestió econòmica i política del Partit Popular al municipi, l’últim capítol de l’esperpent al qual vol acostumar-nos l’alcalde i el seu regidor d’Hisenda, Manuel Palma. Per si no teníem prou amb la caòtica i greu situació econòmica de Paterna, i amb les pujades d’impostos d’enguany, ara resulta que tiren amb pólvora de rei i el consistori ha de tornar 111.462,68 euros, més de 18 milions i mig de les antigues pessetes, d’una subvenció concedida pel Ministeri d’Administracions Públiques (MAP). Tot per no presentar a temps el justificant”.

El regidor de Compromís a Paterna, Emili Mira, explica que “es tracta d’una subvenció que es va demanar en 2006 per a finançar l’aplicació informàtica de l’Impost dels Béns Immobles (IBI) a l’ajuntament. En 2007 es va demanar una pròrroga per a executar el projecte, a la qual el Ministeri va donar llum verda fins al 31 de maig de 2008. Però resulta que el consistori va presentar mal la documentació justificativa de la subvenció, ja que el pagament material de la factura es va fer en octubre de 2008 i havia d’estar fet abans del 31 d’agost de 2008”.

“Una mala gestió que ara hem heretat en aquesta legislatura i que el regidor Palma havia d’haver sabut tindre en compte a l’hora de fer els numeros. Perquè no ha sigut fins a febrer de 2012, quan ell ja era regidor, que el Ministeri ha reclamat que se’ls tornara la subvenció de 82.220,80 euros més els interessos de demora, que pugen a 29.241,88 euros. És a dir, que ara l’ajuntament ha de tornar en total 111.462, 68 euros que l’Estat se’ls cobrarà de les transferències que haja de fer al consistori, descomptant aquest import”.

“Per tot això, des de Compromís exigim la dimissió del regidor Manuel Palma, per la seua falta de previsió, per ser un gestor ineficient i ineficaç, que a més està contribuïnt a foradar les arques públiques, maquillant aquestes errades com la devolució dels 111.462,68 euros darrere d’espectacles com el de la pressumpta baixada de l’IBI que enguany ha sigut pujada. Una mentida que a més vé adornada del lamentable espectacle de l’enquesta ciutadana sobre els pressupostos 2014. Per cert, serà d’ahí d’on el Ministeri es cobre els quasi 111.500 euros que li deu Paterna?”, conclou el regidor Emili Mira.

Publicacions digitals: PORTAL COMARCAL, HORTANOTICIAS, QUE.ES, NAP I COL, LAS PROVINCIAS