En el primer semestre de 2013 només han cobrat 552 € de 400.000 per multes de trànsit

El regidor de Compromís per Paterna, Emili Mira, denuncia que “mentre la ciutadania de Paterna ve patint per les pujades d’impostos municipals, l’elevat cost dels serveis públics i les retallades en les partides socials, el govern del PP i el seu regidor d’Hisenda deixen d’ingressar, en concepte de multes, importants quantitats que servirien per alleujar la càrrega fiscal i les retallades en les partides socials”.

“És un greuge ciutadà comparar l’eficiència que es va tenir en el cobrament de la taxa d’escombraries dels anys 2006/07, ja que no mostren la mateixa diligència en el cobrament de les multes que relaxarien la pressió fiscal dels paterners / es, i que deixen impunes les sancions de tota mena que fan els funcionaris municipals en la seua tasca professional, inclosa la Policia Local”.

Emili Mira insisteix que “aquest abandó desincentiva el treball dels funcionaris la acció dels quals és inútil i suposa, de facte, una desautorització davant els infractors que se senten impunes. Compromís ha comprovat que entre els anys 2010 i 2012, el saldo de les multes pendents de pagament suposa més de dos milions d’euros de les que, només si es cobraren la meitat, es podria incrementar la despesa social en un milió d’euros, segons venim insistint”.

“La deixadesa i escassa diligència del Regidor d’Hisenda sobre el cobrament de les sancions municipals, s’evidencia en la liquidació del pressupost de l’any 2013 (primer semestre), durant el qual la xifra de multes només reflecteix la quantitat de 552,45 €, sobre un total anual pressupostat de 400.000 €. Quan es queixen l’alcalde i el seu regidor d’Hisenda de la caiguda dels ingressos, haurien d’incidir i ser diligents en la seua gestió, ja que els números anteriorment esmentats, demostrarien a les clares la seua incompetència”, conclou el regidor Emili Mira.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, PATERNA AHORA, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, HORTANOTICIAS,