LAS PROVINCIAS (29 agost 2013)
LAS PROVINCIAS (29 agost 2013)

La formació acusa a l’equip de govern de prendre el pèl a la ciutadania i deixar el municipi abandonat davant l’arribada de la gota freda

La portaveu local de Compromís en Paterna, Loles Ripoll, qualifica com a “burla a la ciutadania del municipi les declaracions fetes per l’equip de govern del PP, anunciant a mitjans d’agost que havien reforçat el sistema de drenatge de pluvials de cara a la gota freda. Però la realitat és una altra: l’arribada de les pluges de la gota freda està agafant a Paterna i els seus barris sense les obres acabades. Una vegada més Lorenzo Agustí no té cap problema en prendre el pèl a la ciutadania de Paterna, prometent infraestructures i no executant-les quan podia tindre-ho tot enllestit”.

Ripoll explica que al ple de gener de 2013 “s’acordaren modificacions amb Aigües de Paterna per un total de 617.920 euros. I a més, durant la presentació del pla d’obres complementàries per a la conca del carrer 133 i voltants a la Canyada, el consistori es va comprometre a executar-ho ràpidament perquè estiguera a punt abans de les pluges de 2013. Però a la vista està que no és el cas”.

“Cal recordar que l’any passat, en setembre, la gran tempesta que va caure sobre Paterna provocà greus danys a les propietats dels veïns de grans barriades del municipi, posant en risc la vida d’alguns ciutadans. Compromís, veient la versió exculpatòria dels danys feta pel PP, va fer el seu propi informe que concloïa que la gran tempesta de setembre de 2012 va incrementar els danys a causa d’obres municipals prèvies mal dissenyades i executades. Com a conseqüència, presentàrem una moció al ple del 26 de desembre de 2012 demanant que es dedicaren els 1,8 milions del PAI de les Monges per a resoldre aquestos problemes. Moció que va ser esmenada in voce per l’alcalde, aconseguint el seu compromís de destinar 1.535.667 euros del pressupost d’Aigües de Paterna més el que fera falta, modificant el pressupost”.

“I per acabar-ho d’arredonir, en una reunió de la Junta de Barri de la Canyada, l’alcalde va reconéixer els errors comesos i va prometre impulsar un complet pla d’obres correctores i de millora, finançant-lo mitjançant l’esmentada modificació del pressupost d’Aigües”.

“Així, dels 20 projectes aprovats per 617.920 euros no tenim cap constància que l’equip de govern del PP haja executat algun, ja que el mateix Ajuntament anuncia com a ‘imminents’ només quatre dels 20 projectes i per un total de 78.000 euros. És a dir, que el consistori ha maquillat la veritat: en realitat, de l’anunci fet a mitjans d’agost, es desprén que farà poc més del 12% de les inversions previstes abans de la gota freda. Això suposa que el PP deixa al municipi abandonat davant l’arribada d’episodis meteorològics de conseqüències imprevisibles”.

“Ni les reixes al carrer Vicente Lerma, abans de la redona de les flors, ni les de Font del Gerro, ni l’elevació de les voreres del barri de Campament o la substitució de les tanques del metro amb FGV, ni les pluvials de l’antiga colònia militar s’han fet segons el que va prometre el PP. Però totes les obres restants incloses, les de la zona del carrer 133 i adjacents, els projectes per al Barranc del Rubió o el drenatge del carrer 232 amb el Col·legi Britànic, la reforma de la canalització del Barranc de la Font des de Font del Gerro fins al riu… ni estan ni se’ls espera”.

Per tot això, “des de Compromís anem a requerir al govern municipal la immediata execució de tot allò que es va acordar al ple de gener de 2013, ja que compta amb consignació pressupostària. I a més, preguntarem per les causes per les quals, en els set mesos que han passat, no s’ha executat cap d’aquestes obres”, conclou Loles Ripoll.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PUNT, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, PORTAL COMARCAL