• Compromís exigeix l’obertura immediata del centre donada l’emergència social en Paterna
  • Segons el president del Banc d’Aliments de València, Jaime Serra, la Comunitat Valenciana és la 3ª en prestacions d’ajuda alimentària i Torrent i Paterna són municipis d’acció preferent
LAS PROVINCIAS (11 setembre 2013)
LAS PROVINCIAS (11 setembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, explica que “el conte del menjador social encara no ha arribat al seu final perquè l’edifici podria estar donant el seu servei i tot va endarrerint-se en el temps, donada la incompetència del PP que està nou mesos marejant la perdiu. L’equip de govern gira l’esquena als problemes de malnutrició infantil i de moltes famílies en exclussió social que tenim a Paterna i per això exigim que òbriga immediatament el menjador social”.

Segons Ramón, “hem escoltat excuses molt peregrines, com que no s’ha obert abans perquè el mobiliari, la maquinària de cuina i els estris i atuells no estaven encara disponibles. Però la realitat és que varen ser licitats en juny de 2013, cinc mesos després d’haver aprovat ‘urgentment’ el conveni amb la Casa de la Caritat. On està la urgència?”.

“El PP ha tingut un calendari d’acció de cara a la galeria i un altre d’amagat des del minut zero. Tot comença quan en gener el PP imposa l’aprovació del conveni, un acte que encara no comptava amb l’autorització de la Conselleria per a canviar l’ús de l’edifici. Autorització que arriba el 6 de març, quan l’equip de govern ja havia donat per fet, i havia aprovat, el conveni sense saber si el govern autonòmic diria sí, quan ja havien passat tres mesos des de la urgència de gener”.

“Però encara és més indignant que obliden la urgència i deixen que passen sis mesos, fins a juny, per a iniciar el procediment del mobiliari. Tot això no fa més que subratllar que el PP que governa a Paterna ha estat mentint, i continua fent-ho, sobre la urgència del menjador social al poble”.

Davant les crítiques de Compromís per la no recepció de l’edifici i la seua alegalitat, en una Junta de Govern Local del mes de febrer, “el PP acorda incoar el contracte i aprovar l’ocupació efectiva de l’edifici que permet la legislació de contractes vigent, prèvia inscripció a l’inventari municipal. Però a data de hui no s’ha fet res. Amb la qual cosa, la legalitat del local encara impedix que s’ocupe per a montar res. Un aspecte que el PP ha amagat intencionadament”.

“Per tot això, exigim que l’equip de govern del PP deixe d’enganyar sobre l’obertura del menjador social de Paterna i prenga mesures per tal de tallar la situació d’emergència social al municipi. En eixe sentit Compromís ha proposat hui, a la Mesa de Solidaritat, convidar a entitats i ONGs que tenen a veure amb l’exclussió social. L’objectiu és que aporten a la Mesa de Solidaritat la informació i les dades que tinguen per tal que la mesa confeccione un mapa sobre les necessitats de la població de Paterna, i la seua valoració econòmica, per tal de solucionar-les, ja que el consistori no ho ha fet, i és la seua obligació”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LAS PROVINCIAS,