• Compromís exigeix al consistori que siga contundent reclamant el deute de la Conselleria d’Educació

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que el Partit Popular “ha d’aturar el greu desmantellament que està patint l’Escola Pública al poble. Necessitem un alcalde i un regidor d’Educació que siguen contundents a l’hora d’exigir a la consellera MªJosé Català que pague tot allò que deu a les escoles públiques de Paterna. En cas de no fer-ho, la crítica situació econòmica que travessen els centres públics del municipi anirà agreujant-se”.

LEVANTE-EMV (21 setembre 2013)
LEVANTE-EMV (21 setembre 2013)

Segons Ramón, “Paterna no comença el curs amb bona nota. Les mancances en infraestructures, impagaments i falta de professorat són greus i afecten la qualitat de l’ensenyament dels nostres xiquets i xiquetes. Parlem que la ciutadania de Paterna encara està esperant l’ampliació del Sanchis Guarner, que no se sap quan s’acabarà el col·legi de Lloma Llarga. O que la situació d’impagaments amb els centres educatius és de sis mesos amb els públics i de huit amb els concertats. I en quant a l’ensenyament en valencià, la viabilitat de la línia en valencià està en via morta, donat el nou sistema plurilingüe”.

“A més a més, les beques de llibres porten un any sense cobrar-se i enguany ni s’han convocat. I les de menjador, també molt necessàries, estan pendent de pagament des de gener de 2013. I a tot això s’afegeixen les mancances en professorat com per exemple que a les escoles que tenen dos línies, els han llevat un professor d’Infantil i un altre de Primària; o que quan hi ha una baixa, si no és de més de tres mesos no es cobrix”.

“No ens oblidem tampoc de l’affaire de les pissarres digitals que havien d’instal·larse al col·legi Villar Palasí. Sabem que ha començat el curs i seguixen amb el plàstic, sense que l’alumnat puga tindre accés a una ferramenta tecnològica que altres centres ja tenen implantada”.

Per tot això, des de Compromís “portem una moció al ple de setembre per tal que el consistori exigisca a la Conselleria l’execució de les infraestructures escolars que estan pendents a Paterna, el pagament del deute amb els centres escolars del poble i el de les beques de llibres i menjador encara del curs passat. Però a més, exigim que des de l’equip de govern del PP i des de la resta de grups de l’oposició es done suport a a Plataforma per l’Enseyament Públic”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PUNT,