• Compromís, que ha demanat tres vegades la dimissió de l’alcalde durant el ple, qualifica com a projecte virtual la Zona Franca i investigarà la seua dubtosa legalitat
LEVANTE-EMV (26 setembre 2013)
LEVANTE-EMV (26 setembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, que ha demanat durant el ple tres vegades la dimissió de Lorenzo Agustí com alcalde de Paterna, manifesta que “el fet que Agustí es negara a valorar la línia roja marcada pel president del Partit Popular i posar el seu càrrec a disposició del partit, és un símptoma clar que té molta por, perquè la seua imputació podria acabar amb un final menys feliç del que ell es pensa. Hui ha negat tres vegades a Compromís la seua dimissió com alcalde. Ho podia haver fet amb un poc de dignitat però potser, si més endavant la decisió del jutge no li és favorable, ho haurà de fer per la porta de darrere”.

Ramón considera que “l’alcalde ha perdut, definitivament, els papers. Ha quedat clar que està asustat davant la seua imputació pel cas de l’Auditori i ha triat una actitud dictatorial, a la sessió plenària de hui, per tal de mostrar una imatge de fortalesa. Però s’ha equivocat perquè en les 10 dacions de compte, on habitualment deixa parlar a l’oposició, hui no ha volgut donar el torn de paraula. Acorralat i nerviós ha optat per fer un ple ‘manu militari’, trencant les regles del joc democràtic i evitant qualsevol tipus de debat”.

LAS PROVINCIAS (26 setembre 2013)
LAS PROVINCIAS (26 setembre 2013)

A més a més, “el mateix alcalde, dins del seu nerviosisme de hui, ha confirmat les sospites de Compromís: que tot el que ha dit fins el moment respecte a la Zona Franca és una mentida. Aquest megaprojecte és un projecte virtual on la proposta que havia explicat que venia del Ministeri de Defensa per tal que s’integrara al Consorci i aportara els terrenys militars encara no existeix com a tal. Afirmant hui que allò que anuncià en premsa com a fet “encara està estudiant-se”. De manera que l’alcalde de Paterna està enganyant-nos a tots com a xinesos, i als propis xinesos també”.

“Agustí tampoc ha volgut contestar a la pregunta de qui és l’òrgan que ha de decidir qui forma part del Consorci de la Zona Franca, ja que ara resulta que el Ministeri de Defensa també n’és part, segons el Pla Director de la consultora Deloitte, contravenint l’acord plenari de creació dels estatuts del consorci. Tot un conjunt d’informacions confuses que podrien convertir la Zona Franca virtual de Lorenzo Agustí en un projecte de dubtosa legalitat. Raó per la qual anem a fer les consultes jurídiques corresponents, a més de tindre ja al nostre diputat en el Congrés, Joan Baldoví, treballant per aclarir aquestes qüestions que Agustí ha passat per alt”.

“No és de rebut que amb una crítica situació social a Paterna, l’alcalde estiga amagant informació sobre tot el projecte de la Zona Franca, començant per la despesa dels viatges, els no convenis, i acabant per tot el màrqueting que envolta la promoció d’aquest megapolígon. Una entelèquia que pareix més pròpia del món virtual”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, HORTANOTICIAS,