• Compromís presentarà pròximament un Pla de Creació d’Ocupació a Paterna al marge dels megaprojectes d’Agustí
  • Amb cinc polígons a Paterna, ara mateix hi ha 143 naus industrials buides i 400.000 m2 de solars industrials sense ocupar
LAS PROVINCIAS (25 setembre 2013)
LAS PROVINCIAS (25 setembre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, qualifica com a “molt greu la situació de l’ocupació al municipi, ja que amb les dades a la vista, i que demà farà públiques l’alcalde en el ple, continua destruint-se ocupació a Paterna. Assistim a una caiguda lliure del numero de contractes en agost respecte dels mesos anteriors i un increment dels aturats registrats, tot això mentre Lorenzo Agustí es dedica a fugir a Xina i deixar al poble sumit en el caos econòmic”.

“La situació és molt greu i les xifres no enganyen. Des de maig hi ha un estancament en la desocupació, tal i com asseguren els numeros de desocupació al municipi, que es coneixeran demà a la sessió plenària. Paterna mostra un ‘encefalograma pla’ en desocupació. I, segons una advertència dels serveis de promoció econòmica i ocupació, les xifres ‘amb tota probabilitat infravaloren la desocupació real del municipi’. Amb la qual cosa Compromís ha acudit a les estadístiques oficials i hem comprovat que, en el que portem d’any, hi ha 206 aturats més a Paterna i que les afiliacions a la Seguretat Social també mostren un descens acusat amb 2.158 menys”.

Per tot això, “Compromís presentarà en breu un Pla d’Ocupació que inclou la promoció i suport a tots els polígons industrials i científics de Paterna, per tal de posar-los en valor i atraure noves empreses que donen treball als desocupats de Paterna. Així, tota la inversió en recursos humans i econòmics que dedica Agustí a la promoció del seu projecte de la Zona Franca es dedicarien a revaloritzar el teixit industrial de Paterna que, amb cinc polígons, passa per una situació de mínims amb 143 naus industrials buides i 400.000 metres quadrats de solars industrials sense construir”.

Precisament Compromís ha enviat una carta de recolzament a les reivindicacions d’Asivalco per a millorar els accessos al Polígon Font del Gerro, “encara que puntualitzem que les millores d’accessos s’inscriuran en el conjunt de millores estratègiques dels polígons i parcs industrials que afavoriran la millora de l’ocupació”.

Aquest Pla d’Ocupació “no sols proposa la creació de sinergies entre tots els sectors implicats, sino que vol impulsar la vinculació amb els instituts tecnològics i la Universitat radicada al nostre terme, per a millorar la qualificació industrial, l’I+D+I, per tal d’evolucionar cap a un sector industrial capdavanter i amb valor afegit, mes enllà de magatzems de trànsit de mercaderies”.

“La nostra proposta obrirà noves possibilitats a l’ocupació basada en l’economia verda, millorarà el teixit cooperatiu i, sobretot, com a part fonamental, dissenyarà un conjunt d’accions de formació professional reglades i no reglades per tal d’anar capacitant al sector de treballadors que ara mateix tenen una baixa qualificació professional. Un aspecte que deixa a aquestos treballadors en una situació de diferència afegida davant una futura creació d’ocupació: a Paterna, més del 54% dels desocupats del municipi no ha acabat la Secundària”.

A més a més, “el Pla d’Ocupació de Compromís es centrarà en les ofertes de treball per a Paterna, i proposarà una serie d’exempcions fiscals i bonificacions que vinculen estos avantatges fiscals a la contractació directa dels desocupats locals. Paterna necessita actuacions contundents contra l’atur del nostre poble. I el nostre Pla d’Ocupació és la resposta”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, EL PERIÓDICO DE AQUÍ, LAS PROVINCIAS