• Compromís critica que el consistori retalla amb l’excusa que no hi ha prou sol·licituds del servei, quan des de l’àrea ni es publicita
LEVANTE-EMV (1 octubre 2013)
LEVANTE-EMV (1 octubre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “les persones majors de Paterna li han d’agrair al Partit Popular que per a celebrar el seu dia, que és demà 1 d’octubre, ho faça deixant inoperant el Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) amb els acomiadaments de treballadors i reduint l’atenció als usuaris. Es tracta de gent d’edat molt avançada i amb escasos recursos econòmics. Tota una mostra clara de com són les polítiques socials del PP”.

Ramón recorda que Compromís ja va alertar, a primers d’agost, “que l’Ajuntament retallava en 40.000 euros l’encomana al SAD, que suposarien una retallada en personal. Realitat que ha acabat confirmant-se amb els acomiadaments que s’han fet: huit a finals de l’any passat i quatre més en agost. Un total de 12 persones que ja no estan, la qual cosa provoca que el servei s’haja quedat tremolant, més quan tots els acomiadats són auxiliars que, fins i tot, s’han vist obligats a fer tasques de treballadors socials”.

Per a Ramón, “està clar que l’objectiu del consistori és convertir un servei habitual en competència impròpia i passar-li-ho a la Conselleria. Mentre, els usuaris del servei estan pagant per un servei que té moltíssimes mancances per les abussives retallades: si abans el servei consistia en tindre una persona a casa tres dies a la setmana durant una hora, ara això ha mermat quedant-se en una hora un dia a la setmana per a ajudar en el seu aseo personal a persones que quasi ni es poden menejar. Així és com entén el PP l’atenció a les persones més grans del poble, marginant-les”.

LAS PROVINCIAS (1 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (1 octubre 2013)

A més a més, “és una burla per a aquestes persones que, tenint moltes d’elles una paga només de 300 euros, acaben fent un copagament d’un servei que l’administració més propera no els dóna. Perquè, malauradament, és així com serà el final del SAD en Paterna. I a això se li afegeix l’escasa o nul·la publicitat que fa l’àrea de Serveis Socials del municipi per a que la gent major puga beneficiar-se d’aquest tipus d’atenció. Com quasi ningú al poble coneix dit servei, és l’excusa perfecta que es gasta el PP per a retallar: si ningú ho sol·licita, no nocessitem tindre gent treballant al SAD ni donar tantes hores d’atenció. Eixa és la cruel conclusió del PP amb els majors de Paterna”.

Per tot això, des de Compromís “exigim que des de l’àrea de Garantia Social es done complida informació de l’estat real del SAD de Paterna, que es facen campanyes de difussió d’aquest servei perquè hi ha persones que de conéixer-lo el sol·licitarien, i que el PP deixe d’estafar la ciutadania i complisca amb les polítiques socials i l’atenció al ciutadà”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS, EL PERIÓDICO DE AQUÍ,