• Compromís per Paterna es reunix amb el seu representant a la Diputació

DSCF5023El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “la ciutadania del nostre municipi ha de saber per quina raó la redona en la carretera del Pla del Pou, s’inclou al projecte finançat pel Pla (des)Confiança, i que mai arriba a fer-se. És un misteri que hem volgut aclarir aquest matí amb el nostre representant en la Diputació, Emili Altur, a qui li hem traslladat la nostra preocupació pel destí incert d’uns diners públics”.

LAS PROVINCIAS (16 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (16 octubre 2013)

Ramón afirma que “l’excusa eterna de l’alcalde cada vegada que se li pregunta és dir que la Diputació, titular de la carretera, no li ha deixat fer la redona. Ens pareix un poc absurd que, sol·licitant uns diners de la Generalitat, siga la mateixa propietària de la via qui diga que no es fa l’obra. I el que és molt preocupant és que eixos diners, 4.164.934,20 euros, es demanaren per a eixa obra i la redona mai s’ha fet. En quin moment de tot el procés s’han perdut els diners del Pla (des)Confiança? On estan eixos milions d’euros? Volem saber i esperem averiguar-ho”.

Mitjançant el Pla d’Inversions Productives (PIP) de la Generalitat, el consistori anuncià el 2009, durant la primera legislatura del PP a Paterna, la construcció de la redona i tindre eixida directa a la CV-368 o carretera Pla del Pou, que connectaria amb els carrers 238 i 133. Un projecte que a més també contemplava buscar solució a les mancances de clavegueram, aigua potable, xarxa elèctrica, telefonia i comunicacions. Per a tot això el pressupost del PIP o Pla (des)Confiança pujava a 4,1 milions d’euros, incloent la substitució de l’enllumenat públic i la creació d’un zona d’aparcament, a més de millores al carril bici de la Canyada.

“Tot això va ser aprovat en Junta de Govern Local. És a dir, el PP aprovà el projecte de reurbanització carrers 133 i 238 de la Canyada amb connexió a CV-368 mitjançant execució de redona, amb el pressupost esmentat de 4.164.934,20 euros (amb IVA). Però a hores d’ara l’únic ben cert és que la redona no està, i els diners tampoc. Exigim una resposta per part del PP de l’Ajuntament i per part del PP de la Diputació. Volem saber on han acabat els diners previstos per a la redona i per què no disposem encara, després de quatre anys, d’un accés a la Canyada fonamental per a millorar la qualitat de vida de la zona”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: LAS PROVINCIAS, NAP I COL, LA VEU PV,