• La formació, que ja va advertir en juny de 2013 del risc de perdre la subvenció, confirma que el PP aprova per decret tornar a la Conselleria la part “injustificada” de la  Renda Garantida de Ciutadania
  • La situació també és conseqüència de falta de personal en serveis socials per a tramitar les sol·licituds de les famílies

Juanma Ramón_Compromís Paterna denuncia PP perd 700.000€ de renda garantida

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, afirma que “hui hem pogut confirmar la desfeta dels responsables polítics del PP que han estat al capdavant de l’Area de Garantia Social, i que han deixat perdre la subvenció de la Generalitat Valenciana pel pagament de la Renda Garantida de la Ciutadania de 2012, un total de 697.000 euros que reintegraran a la Conselleria i que mai arribarà a les famílies més necessitades del nostre poble”.

LAS PROVINCIAS (17 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (17 octubre 2013)

“El passat mes de juny ja alertàrem d’aquesta possiblitat, quan forem coneixedors que l’Ajuntament únicament havia tramitat ajudes per valor de 600.000 euros, la qual cosa posava en perill els 700.000 euros restants, injustificats, per a completar la subvenció total d’1,3 milions d’euros que ens atorga la Generalitat Valenciana. Una situació conseqüència únicament de la falta de personal en serveis socials per a tramitar les sol·licituds de les famílies, deixant només a una persona al càrrec d’una subvenció d’aquesta magnitud. Recursos humans del tot insuficients per a tramitar la totalitat de la subvenció”

LEVANTE-EMV (17 octubre 2013)
LEVANTE-EMV (17 octubre 2013)

Des de Compromís “demanàrem a Lorenzo Agustí que negociara amb la Conselleria una solució que, en cap cas passara per tornar els 700.000 euros a la Generalitat Valenciana, ni compensar-ho amb els que han de vindre de 2013, més quan la Conselleria és la primera en incomplir el conveni pels retards en el pagament a l’Ajuntament. Els paterners i paterneres més necessitats tenen el dret de rebre la Renda Garantida, i aquest dret no pot veure’s afectat per la desídia i la irresponsabilitat dels governants del Partido Popular, ni a l’Ajuntament ni a la Conselleria”.

“Ara està confirmat aquest reintegrament i és el moment d’exigir responsabilitats polítiques als gestors municipals, a Sára Alvaro i Elena Martínez, regidores responsables de l’àrea de Garantía Social en tot aquest temps i que haurien de dimitir. En la situació de dramatisme social que vivim a Paterna, amb la quantitat de gent que viu de les ajudes d’ONGs, no podem consentir la pérdua de 697.000 euros, quasi 116 milions de les antigues pessetes, d’una subvenció tan necessària per a paliar el risc d’exclusió social en que es troben moltes famílies de Paterna. El PP està llevant-los el dret a viure amb unes mínimes condicions”.

“La renda garantida és una eina d’acció social ben feta perquè comporta l’estudi de cada cas i un itinerari d’inserció socio-laboral, encaminat a assolir els drets fonamentals de justícia social. Mentre, el PP es decanta per la caritat de les ajudes individualitzades d’emergència social, desmantellant els serveis socials i gastant-se 600.000 euros a l’any en xecs nominals a costa del pressupost municipal. L’equip de govern del PP hauria de destinar més recursos humans a tramitar aquesta ajuda i així es donaria opció a les persones que podrien demanar-la i que per no saber-ho no ho han fet. No es pot permetre que el caos i la mala organització que hi ha al consistori afecten als drets humans de la ciutadania de Paterna, deixant a més de 280 famílies sense la renda garantida”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LA VEU PV, LAS PROVINCIAS, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS,