• Juanma Ramón qualifica de ‘municipalicidi’ la reforma que vol dur endavant Mariano Rajoy
  • En el Dia Mundial de l’Eradicació de la Pobresa, Ramón recorda que l’Ajuntament ha perdut per mala gestió més de 116 milions de pessetes
LAS PROVINCIAS (18 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (18 octubre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “estem assistint al preludi del ‘municipalicidi’ que vol dur a terme el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. El PP vol ara carregar-se l’autonomia de l’administració més propera a la ciutadania: l’ajuntament. I amb la reforma de l’administració local que ha plantejat el PP en l’Estat espanyol s’ataca frontalment als consistoris”.

Així, “des de Compromís per Paterna anem a donar suport a la marxa convocada pels sindicats per a demà, i que ix des de Paterna, en defensa de l’administració local, l’ocupació pública i els serveis públics municipals. Rebutgem la criminalització que està fent el PP estatal amb tots els ajuntaments, culpabilitzant-los del dèficit de les administracions”.

“Entre els serveis que es veuran afectats per aquesta reforma es troben els serveis socials, els de promoció i reinserció social, educació, cultura, salut, dona… Així, no sabem en quina situació es quedarà el Patronat Francisco Esteve, o potser fins i tot que el menjador social mai arribe a obrir-se perquè ja no serà competència municipal. I si ara hem vist com gràcies a l’equip de govern s’han perdut 700.000 euros de renda garantida de 2012, ara es podran perdre molts més diners. Paterna és el banc de proves del PP per al desmantellament dels serveis socials municipals que portarà la reforma de l’administració local, i que es reflectix en la pérdua dels diners de la renda garantida, conseqüència de la falta de recursos humans per l’acomiadament d’interins”.

“En el Dia Mundial per a l’Eradicació de la Pobresa cal pensar que quan l’Ajuntament es lleve tots els instruments d’acció social, les persones que acudeixen als plens demanant cobertura municipal es quedaran totalment desasistides perquè hauran d’acudir a la Diputació o a la Generalitat. La desatenció social a la ciutadania s’incrementarà exponencialment”.

En aquest sentit, “precisament el nostre diputat en el Congrés, Joan Baldoví, ha presentat una esmena a la totalitat a la dita reforma, ja que la reforma desvesteix de competències als ajuntaments per a donar-li-les a les autonomies. Una situació que s’agreuja pels numeros rojos de les administracions autonòmiques i que a punta a que si la Generalitat ja té un forat a les seues arques, i amb la reforma ha de donar uns serveis públics, aquestos serveis no es podran oferir a la ciutadania per falta de fons. És un atac al benestar de tots i totes, que des de Compromís no anem a permetre”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA BIZ,