• Juanma Ramón acusa Agustí de fer del municipi el banc de proves de Rajoy i d’aprovar uns pressupostos insolidaris i injustos

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “Lorenzo Agustí està gastant al municipi com a banc de proves de l’escenari que tindrem en aprovar-se la llei de reforma de l’administració local. Amb la minoració pressupostària per a l’escola infantil i el centre infant-jovenil de la Coma i la reducció en el servei de l’ambulància, el PP de Paterna està anticipant-se a l’eliminació dels serveis socials com a competència municipal. És l’abandó més absolut de la ciutadania per part de la que se suposa que és l’administració més propera”.

Segons Ramón, “a Paterna hi ha tanta presa per desentendre’s del tema social que al pressupost de 2014 ja han contat amb que es van a llevar del damunt les competències socials. Al pressupost de 2013 també ho feren, però com l’aprovació de la llei es va retardar, l’equip de govern del PP hagué de dotar de pressupost a determinades àrees a les quals també els havia donat les fabes contades. Tot això a través de les encomanes de GESPA que només comptàven amb mig any de pressupost”.

“Les dades a les que hem accedit sobre el pressupost de 2014 ens confirmen que el desmantellament dels serveis socials i l’educació és una realitat, ja que respecte al 2013 la despesa en promoció social cau un 12%. I si mirem més arrere, des del 2011 el PP ha retallat 700.000 euros del pressupost anual per a promoció social. Una situació semblant es produix amb l’educació pública, on les retallades respecte al 2013 són d’un 14% del pressupost anual, que són 655.000 euros menys del que es gastava l’ajuntament al 2011”.

“Anem a una situació de desatenció, buit total i abandó de la ciutadania, en uns moments que és fonamental que l’administració reforce les polítiques socials. És molt absurd que les competències que fins el moment eren municipals ara, per la nova llei, passen a la Generalitat, una administració que està endeutada greument i que no té fons per a sostenir res. És el full de ruta que té el PP per a desmantellar de cap a peus els serveis socials”.

“I tot això està passant a la Coma, un barri d’acció preferent que està en el punt de mira de la destrucció del PP. Primer va ser el col·legi major, després l’escola d’adults, a continuació l’escola taller ITACA i ara carreguen contra l’escoleta infantil i el centre infant-jovenil. Tot això deixa totalment desprotegida a la ciutadania de la Coma i està abocant el barri a ser un focus de marginació i a que mai puga tindre un futur.

D’altra banda, “baix el mateix criteri de competència impropia, esgrimit pel PP, mai s’obrirà el menjador social. Tant està retardant-se que abans s’aprovarà la llei i Agustí se’l llevarà de damunt perquè la competència passarà a mans d’una conselleria arruïnada pel PP”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, PATERNA BIZ, HORTANOTICIAS,