• Compromís denuncia la contradicció amb el resultat de l’enquesta ciutadana, on estes partides estaven “blindades”, i les greus retallades que el PP vol aprovar al ple
LAS PROVINCIAS (30 octubre 2013)
LAS PROVINCIAS (30 octubre 2013)

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “la reunió de la Mesa de Solidaritat de hui ha estat molt profitosa ja que, a proposta del nostre grup, s’ha aconseguit que la Mesa li trasllade a Agustí l’exigència de no retallar les partides de promoció social, sanitat i educació. Adaptar el pressupost a les necessitats socials és una decisió que, en cas que l’alcalde prenga, pot evitar els efectes antisocials que preveuen els comptes de 2014”.

Segons Ramón, “no sabem què és el que ha canviat des de juliol, ja que el PP viu en una contradicció contínua perquè en estiu, després de l’enquesta ciutadana per a que la ciutadania decidira d’on retallar de cara als comptes de 2014, la frase no deixava lloc a dubtes: ‘Ayudas Sociales, Dependencia, Salud y Educación son parcelas presupuestarias “intocables” para la población de Paterna’. I ara que ha passat? On està eixa pressumpta “intocabilitat”? Precisament són les partides que tenen el futur més negre en Paterna el 2014”.

“Amb aquest panorama i al fil de l’acta de la sessió anterior de la Mesa, Compromís ha insistit en que és cabdal que el PP reflexione i reprenga les propostes fetes des de la nostra formació per a la creació del Banc d’Aliments Municipal. I que valore i aposte per la instauració d’un programa alimentari d’emergència, sobre tot per als infants. Som coneixedors de moltíssims casos d’alumnes que acudeixen a l’escola sense desdejunar i l’administració més propera a la ciutadania ha de prendre cartes en l’assumpte ja: la fam no espera”.

A més a més, “hem aprofitat per a recordar que la proposta d’obrir els menjadors escolars en vacances s’hauria d’institucionalitzar per part de l’Ajuntament i donar atenció al xiquets i xiquetes del poble per a que tinguen garantit, almenys, un menjar en condicions. Només cal voluntat política. S’ha d’acabar amb la política de ‘parxe’, que és a la que ens té acostumats el PP”.

“I per a fer tot això és evident que necessitem una adaptació pressupostària i que la partida de promoció social no patisca les retallades previstes als comptes municipals de 2014 i que van al ple de demà. Esperem que l’exigència que s’ha aprovat en la Mesa de Solidaritat, on estan representats els col·lectius d’acció social del poble i els grups municipals, tinga el seu recorregut i que l’alcalde l’accepte. En cas contrari, haurà de donar explicacions a la ciutadania de Paterna, que de moment ha de veure com l’alcalde s’ha botat els resultats de l’enquesta ciutadana i ha deixat tremolant la sanitat, l’educació i la promoció social al pressupost de 2014”, conclou el regidor Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, PATERNA AHORA, EL PUNT,