JUANMA RAMÓN: “AGUSTÍ CONTINUA SENSE TROBAR L’ESCALA ADEQUADA PER A LLEVAR L’ANTENA D’ALBORGÍ”

Compromís per Paterna proposa esperar a que la justícia es pronuncie abans que pagar una indemnització que agreujarà la maltreta situación econòmica de l’Ajuntament de Paterna

El portaveu municipal de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “ni en aquest ple de novembre, ni en el proper de desembre, Agustí podrá complir la seua paraula donada als veïns d’Alborgí per a llevar l’antena de telefonia del carrer Sant Andreu. L’alcalde, que va assegurar que ell mateix pujaria a llevar l’antena, seguix sense trobar l’escala adequada per a pujar i llevar-los aquesta instal·lació. O, el que és el mateix, continua fantasejant i incomplint promeses amb la ciutadania de Paterna. I ara, que si s’opta per revocar la llicència tocarà indemnitzar a l’operadora, pretén que l’oposició li done suport”.

Ramón recorda que el president del Govern espanyol, “i company de partit, Mariano Rajoy, ja li ha llevat una vegada l’escala per a fer ‘d’apaga-antenes’, modificant la Llei de Mesures Urgents de Liberalització del Comerç. Amb la disposició que va afegir Rajoy, resulta que les modificacions aprovades a Paterna en l’ordenança sobre les antenes de telefonia mòbil es quedaren en foc d’encenalls, ja que confirmava que el consistori no podria autoritzar expressament les condicions de servei a les operadores”.

“Ara fa un any, al ple de novembre de 2012, el PP va proposar una modificació reglamentària per a llevar l’antena. En aquell moment, Compromís va ser l’únic en votar a favor de la modificació de l’ordenança d’antenes, però amb moltes reserves. Al mateix plenari, ja li vàrem advertir a Agustí que amb eixa ordenança no compliria la seua promesa de llevar l’antena d’Alborgí, ni cap altra instal·lada amb llicència, tal i como ell i el PP s’han dedicat a prometre insistentment. Ara es confirmen les nostres advertències, i l’alcalde assumeix que, per a llevar l’antena, l’Ajuntament haurà de pagar una indemnització a l’operadora que actualment té autorització estatal i llicència municipal. Un atac de responsabilitat que li arriba molt tard, una responsabilitat que no ha demostrat en tot aquest procés ple de falses promeses als veïns, sent sabedor de les dificultats legals que es trobarien”.

A més, “ara la companyia de telefonia ja ha iniciat un procés judicial amb un recurs contra l’ordenança municipal modificada fa un any, i el consistori ha d’esperar a la sentència. Esperem que els tribunals donen la raó a l’Ajuntament, encara que hi ha probabilitats que puga ser condemnatòria per al consisitori i dur alguna repercussió de tipus patrimonial, en forma d’indemnització, enfonsant més encara la maltreta economia municipal”.

“I ara durà al municipi a més caos econòmic, quan ell i els seus regidors del PP, per complir la promesa de l’alcalde, presenten en desembre la proposta de revocació de la llicència de la instal·lació de l’antena d’Alborgí a la companyia de telefonia que n’és titular. Davant d’aquesta proposta, des de Compromís continuarem recolzant la reforma reglamentària aprovada al 2012, i confiant que la justícia ens done la raó. Perquè si la solució que dóna ara l’alcalde és pagar una indemnitzacio a l’operadora, ja ho haguera pogut fer des del primer dia i no haguera estat fent patir als veïns durant anys, esperant el compliment de la seua promesa”.

“Mentre tot això passa, el veïnat d’Alborgí segueix confiat que Lorenzo Agustí es posarà el vestit ‘d’apaga-antenes’ i agafarà una escala per pujar i llevar-la, quan la realitat n’es una altra. Exigim a l’alcalde que almenys una vegada siga valent i diga la veritat a la ciutadania d’Alborgí: que no podrá llevar-los l’antena, almenys de bades”, conclou Juanma Ramón.

Publicacions digitals: NAP I COL, LAS PROVINCIAS, LA VEU PV,

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *